Naar hoofdcontent

Apeldoorn geeft warmte

21-11-2022
Nieuws
Apeldoorn geeft warmte

De 2 x 190 euro energiecompensatie is voor iedereen beschikbaar, maar niet iedereen heeft die nodig. ‘Apeldoorn geeft warmte’ maakt het mogelijk (een deel van) dit bedrag te schenken aan andere inwoners van de gemeente Apeldoorn.

Het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP), duurzame energiecoöperatie deA en Stimenz zorgen er samen voor dat 100 procent van de giften terecht komt bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Het geld wordt besteed aan praktische hulp en energiebesparende maatregelen. Dat helpt om blijvend kosten te besparen en zo de energierekening omlaag te brengen.

Deze actie is een samenwerking van het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (het noodfonds van de gezamenlijke kerken in de gemeente Apeldoorn), duurzame energiecoöperatie deA en Stimenz.

Dus: heb jij die 190 euro niet nodig? Doneer! Een gift geven kan via CNAP (ANBI)

NL 51 RABO 0319 7141 44 o.v.v. Apeldoorn geeft warmte

Meer informatie: www.apeldoorngeeftwarmte.nl apeldoorngeeftwarmte@gmail.com

Extra ondersteuning blijft nodig
Levensmiddelen, energie, alles is duurder geworden in de afgelopen jaren. Daardoor dreigen ook mensen die het tot nu toe wel redden, in de problemen te komen. Mensen die net boven de inkomensnorm zitten om toeslagen te ontvangen, hebben soms ook extra ondersteuning nodig.

Welke hulp?
Wat er wordt gegeven, wordt per persoon bekeken. Waar is geld voor nodig en hoe kan de energierekening van deze mensen naar beneden? Helpen gordijnen om tocht tegen te houden? Of kan de energieslurpende koelkast misschien beter worden vervangen? CNAP, deA en de sociaal raadslieden van Stimenz kijken wat er nodig is. Met het geld dat Apeldoorners hebben gedoneerd, helpen ze anderen uit de brand.

Maak een ander blij
Bouwien Krikke, voorzitter van CNAP: “Als je een goed energiecontract hebt, een geïsoleerd huis en zonnepanelen, heb je weinig last van de energiecrisis. De compensatie heb je eigenlijk niet nodig. Waarom zou je er een ander dan niet blij mee maken? Als je de 380 euro doneert aan ‘Apeldoorn geeft warmte’ weet je dat je er een ander mee helpt. Wie het goed heeft, kan met deze actie delen met wie het moeilijk heeft. Dit omdat we geloven in verbondenheid tussen mensen.