Naar hoofdcontent

Bijeenkomst Café Doodgewoon Oostveluwe op 22 november

07-11-2022
Nieuws
Cafe doodgewoon

Datum Dinsdag 22 november 2022

Thema Praat voordat je gaat, het vervolg:

Locatie Online via Zoom

Tijd Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur

Belangstellenden zijn van harte welkom

Praten over jouw wensen in de laatste levensfase is niet eenvoudig als je nog niet ziek bent. Waarom zou je dat doen? Heb je er weleens over nagedacht? En weet je al wat je zou willen? In de palliatieve zorg is het steeds gebruikelijker dat patiënten meedenken in hun zorgproces. Het is goed om ook als je nog niet ziek bent al na te denken en te spreken over jouw eventuele wensen voor de toekomst.

We zijn niet zo vertrouwd met het bespreken van dit onderwerp, terwijl het belangrijk is om je voor te bereiden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ervaring leert dat gesprekken hierover betekenisvolle gesprekken zijn.

Op 22 november is psycholoog Leonie Vogels aanwezig als gastspreker. Zij geeft voorlichting over het levenseinde en begeleidt mensen in de laatste levensfase. Zij laat op inspirerende wijze het belang van deze gesprekken zien en biedt handvatten. Je kunt hier de flyer downloaden met alle informatie.

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom. Het netwerk palliatieve zorg Oost Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie

Bijeenkomsten in 2023 bij de Loohof in Apeldoorn (thema’s volgen)

24 januari

28 maart

23 mei

25 juli

26 september

28 november