Naar hoofdcontent

Jubileumjaar 25 jaar Stimenz Home-Start feestelijk van start

13-11-2023
Nieuws
P1030745

Home-Start is een wereldwijd vrijwilligersprogramma voor en door ouders. De vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door er voor ze te zijn, persoonlijke aandacht te geven en door ouders praktische hulp te bieden bij de opvoeding. Op donderdag 9 november jl. ging het jubileumjaar 25 jaar Stimenz Home-Start feestelijk van start.

De feestelijke jubileumbijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Apeldoorn. Er waren persoonlijke woorden van wethouder Anja Prins en directeur bestuurder Greet Bouman van Stimenz over hun ervaringen met ouderschap. Daarnaast spraken beiden mooie woorden over Home-Start en het belang van dit programma. Alle coördinatoren en vrijwilligers werden nog even extra in het zonnetje gezet: zonder hen kan Home-Start niet bestaan.

Op het programma stonden twee interessante lezingen. Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid, gaf een lezing over hoe belangrijk de eerste 1000 dagen in het leven zijn. Hoe je start, waar je geboren wordt en hoe je opgroeit, maakt heel veel uit voor de kansen die je krijgt in het leven. Negatieve ervaringen hebben daar een grote invloed op. Dit kan niet altijd voorkomen worden, maar steun en hulp kunnen de impact positief beïnvloeden. Daarom is de ondersteuning die de Home-Start vrijwilligers aan ouders bieden zo belangrijk.

Daarna volgde er een interessante lezing van algemeen sociaal wetenschapper Elize Lam. Elize vertelde over de waarde van informele steun. Dit is steun die ouders en andere betrokkenen aan elkaar kunnen geven. Er gewoon voor iemand zijn en naar diegene luisteren, kan al veel positieve impact hebben.

De ochtend eindigde met mooie woorden van een ouder die is ondersteund door Home-Start. Zij kijkt na acht jaar nog steeds met dankbaarheid terug op de hulp die zij toen heeft gehad. Deze hulp is natuurlijk alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers en de coördinatoren. Daarom willen wij hen bij deze nogmaals bedanken voor hun inzet.

Op naar de volgende 25 jaar Stimenz Home-Start!


Bekijk hieronder foto's van de bijeenkomst.