Naar hoofdcontent

Meet & Greet met Oekraïense vluchtelingen op 13 april Ontmoetingsplek Orca Apeldoorn

08-04-2022
Nieuws
Vlag oekraine

Het vluchten uit oorlogsgebied en het verblijven in een nieuw land heeft veel impact op Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast brengt het (praktische) vragen met zich mee. Daarom is er vanaf 13 april wekelijks een Meet and Greet bij wijkcentrum Orca. De ontmoeting en het stellen van vragen staan hierbij centraal.

Dat geldt niet alleen voor Oekraïense vluchtelingen, maar ook voor andere inwoners van Apeldoorn. Iedereen is welkom tussen 13:00 uur en 15:00 uur bij wijkcentrum Orca. Vooraf aanmelden is niet nodig. De Kap, Present, Kerk&Vluchteling, Stimenz en Vluchtelingenwerk organiseren de Meet & Greet in samenwerking met de gemeente.

De bijeenkomsten zijn ook bedoeld voor vrijwilligers en ondernemers. We zien dat er steeds meer initiatieven ontstaan en dat er bereidheid en betrokkenheid is. Dat is hartverwarmend. Met de Meet & Greet willen we vraag en aanbod met elkaar matchen. U kunt uw vragen en initiatieven ook mailen naar iedereenteltmee@stimenz.nl. Bovengenoemde organisaties nemen dan contact met u op.

U kunt hier ook de flyer downloaden (tekst in Nederlands-Engels-Oekraïens)