menu

Art.1 bezoekt de Eyüp Sultan Moskee in Apeldoorn

Vandaag bezochten Rosa en Celeste, twee Stimenz-medewerkers, de Eyüp Sultan Moskee in Apeldoorn. Dit deden zij vanuit Art.1, het antidiscriminatiebureau dat onderdeel is van Stimenz. Het werkbezoek had als doel om discriminatie bespreekbaar te maken. Na een hartelijke ontvangst schoven ze aan bij het koffie-uurtje voor vrouwen, waarmee ze in gesprek gingen over discriminatie. Hierbij was ook een tolk aanwezig, zodat iedereen deel kon nemen aan het gesprek. Dit leverde veel waardevolle verhalen op.

Veel vrouwen bleken ervaring te hebben met discriminatie. Deze ervaringen werden echter niet gemeld. Niet alleen bleken Stimenz en Art.1 bij deze vrouwen onbekend, ook kwam naar voren hoe confronterend het kan zijn om dergelijke ervaringen te delen. Desondanks waren veel vrouwen vandaag bereid om hun persoonlijke verhaal te vertellen. Bijzonder, en belangrijk. Die signalen zijn immers nodig om actie te kunnen ondernemen.

Het werkbezoek had positief resultaat: de vrouwen gaven na afloop aan dat ze meer duidelijkheid hadden gekregen over de werkwijze van Art.1, en te beseffen hoe belangrijk het is om discriminatie te melden. Rosa en Celeste zijn blij met alle positieve reacties die hun bezoek heeft opgeleverd.

Over Art.1 Noord Oost Gelderland
Art.1 Noord Oost Gelderland is de antidiscriminatievoorziening voor Noord- Oost Gelderland. Deze regio beslaat 22 gemeenten geografisch verdeeld van Harderwijk tot Winterswijk.

Samen met de andere ADB’s in Nederland voorkomt en bestrijdt Art.1 Noord Oost Gelderland discriminatie in Nederland. Door mensen te ondersteunen die een discriminatie-ervaring hebben gehad en door informatie te geven over het (h)erkennen van vooroordelen, uitsluiten, ongelijke behandeling en discriminatie.

Delen via: