menu
Diploma-uitreiking Opstap
Diplomauitreiking Kinderen voeren optreden uit op podium

Diploma-uitreiking Opstap

| door:

Op woensdag 27 mei ontvangen 29 ouders met hun kinderen die het Opstapprogramma met succes hebben afgerond, een diploma uit handen van wethouder P. Blokhuis. Zoals elk jaar zorgen de kinderen voor een verrassingsact.

Opstap is een 2-jarig leer- en spelprogramma voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Het kind wordt thuis voorbereid op groep 3. Het programma bestaat uit het werken met speciaal ontwikkeld materiaal, begeleiding door medewerkers die de gezinnen thuis begeleiden en groepsbijeenkomsten. Daarnaast worden de ouders betrokken bij de school en maken ze kennis met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

Resultaat

Het effect van de formule van Opstap gaat dan ook verder dan alleen het deelnemende kind: het is voelbaar in het hele gezin. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen uit allochtone gezinnen het dankzij Opstap beter doen op school; ze blijven minder vaak zitten dan kinderen die niet deelnemen aan Opstap.

Opstap is inmiddels goed verankerd in de Apeldoornse samenleving. Sinds 1991 voert Stimenz dit programma met veel succes in Apeldoorn uit.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Khadija Ben Azzouz, coördinator Opstap, Stimenz: telefoonnummer 055-527 48 23 of per e-mail k.benazzouz@stimenz.nl
Folder
Activiteiten/projecten Stimenz

Lees meer over de activiteiten/projecten die Stimenz organiseert

Delen via: