menu
Financieel spreekuur biedt budgetchecks voor inwoners gemeente Barneveld
budgetchecks tijdens financieel spreekuur Barneveld

Financieel spreekuur biedt budgetchecks voor inwoners gemeente Barneveld

Met ingang van heden kunnen inwoners van de gemeente Barneveld terecht voor een budgetcheck bij het financieel spreekuur van Stimenz.

Er zijn omstandigheden waardoor de inkomsten van iemand verandert. Bijvoorbeeld: iemand verliest zijn of haar baan, iemand verwacht een kind, er volgt een scheiding, een partner is overleden, etc. Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben vaak grote gevolgen voor de financiële situatie van iemand. Wanneer dit niet goed opgevangen wordt, liggen schulden op de loer.

Stimenz biedt deze inwoners een budgetcheck aan. Dat is een persoonlijk gesprek waarin de financiële situatie uitgebreid wordt besproken. Tijdens het gesprek wordt een voorzieningencheck gedaan en een budgetadvies gegeven. Ook wordt gekeken of er betalingsachterstanden zijn. Nadat er overzicht in de financiën is gekregen, wordt samen gekeken naar oplossingen.

Bij de voorzieningencheck wordt gekeken of iemand gebruik maakt van alle regelingen waar hij/zij recht op heeft. Denk aan toeslagen, kwijtscheldingen, voorlopige teruggaaf Belastingdienst, aangifte inkomstenbelasting, gebruik van de computerregeling etc. Mochten er voorzieningen zijn waar de inwoner in de nieuwe ontstane situatie recht op heeft, dan biedt Stimenz hulp bij de aanvraag ervan.

Wanneer en waar?

Het financieel spreekuur vindt elke donderdagochtend plaats van 10.00-12.00 uur bij Stimenz, Schoolstraat 2D, 3781GD Voorthuizen. Men kan zonder afspraak binnenlopen. Uiteraard houdt Stimenz zich aan de RIVM-richtlijnen en vraagt bezoekers om dat ook te doen.

Delen via: