menu

Inloopspreekuur voor bewoners met financiële problemen

Inwoners van De Maten met financiële zorgen of problemen kunnen wekelijks terecht op het inloopspreekuur in De Drie Ranken-kerk. Met dit gratis inloopspreekuur in de wijk willen organisaties de drempel voor hulp bij geldzorgen zo laag mogelijk maken om grotere problemen te voorkomen.

Onder de titel 'Centenkwesties' bieden medewerkers van diverse maatschappelijke organisaties gezamenlijk hun hulp en ondersteuning. De volgende organisaties zijn erbij betrokken: Stadsbank Apeldoorn, Schuldhulpmaatje, De Kap, Humanitas, Stimenz en Mee Veluwe.

Mensen kunnen op het inloopspreekuur terecht voor hulp bij het ordenen van de financiële administratie, het maken van een overzicht van inkomsten, uitgaven en eventuele schulden, aanvragen van inkomensondersteuning of het aanpakken van schulden. Ook kan er zo nodig direct doorverwezen worden naar passende hulpverlening of maatschappelijke voorzieningen in Apeldoorn. De vrijwilligers van De Kap, Schuldhulpmaatje en Humanitas bieden naast het spreekuur ook ondersteuning en zorg aan inwoners.

Gezamenlijk doel

Het is voor eerst dat de diverse maatschappelijke organisaties samen in de wijk een wekelijks spreekuur voor hulp bij financiële zorgen organiseren. Dit doen zij vanuit het gezamenlijke doel om te voorkomen dat de zorgen over geld voor inwoners niet meer te overzien zijn. De Drie Ranken, de kerk van de oecumenische gemeente, stelt voor dit doel het gebouw wekelijks ter beschikking. Als het gezamenlijke spreekuur in de wijk aanslaat, krijgt 'Centenkwesties' mogelijk ook een vervolg in andere wijken.

Workshop Financieel Actief

Naast het spreekuur op dinsdag organiseert Stadsbank Apeldoorn samen met Schuldhulpmaatje, De Kap, Humanitas en Stimenz wekelijks op maandagmiddag en woensdagochtend de gratis workshop Financieel Actief. Tijdens de workshop in het Werkplein Activerium gaan inwoners onder begeleiding aan de slag met het ordenen van de financiële administratie, het inzicht in inkomsten en uitgaven en het aanpakken van eventuele schulden. Iedere maand nemen zo’n 100 mensen deel aan de workshop.

Inlopen zonder aanmelding

Het Centenkwesties-spreekuur is iedere dinsdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur in De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, Apeldoorn.

Iedereen kan hier zonder aanmelding binnenlopen. Op andere dagen kunnen mensen ook van maandag tot en met vrijdag terecht bij Stadsbank Apeldoorn in het Werkplein Activerium, Deventerstraat te Apeldoorn. Ook kunt u contact opnemen met Stimenz of Mee Veluwe.

Delen via: