menu
JIP en OT onderdeel van Stimenz
Medewerkers van JIP en OT

JIP en OT onderdeel van Stimenz

| door:

Jongeren Informatie Punt (JIP) en Outreachend Team (OT) zijn per 1 juni 2015 overgegaan van Iriszorg naar Stimenz.

Stimenz is blij met deze overgang. Dit betekent een uitbreiding van taken, versterking van vijf zeer ervaren professionals en inhoudelijk veel verbindingen met onder andere jongerenwerk, schoolmaatschappelijk werk, maatschappelijk werk en Veilig Thuis.

De jongerenwerkers van Stimenz zetten zich graag in voor de Apeldoornse jeugd. De locatie aan de Asselsestraat van JIP en OT wordt wat Stimenz betreft de inloopplek voor jeugd en een samenwerkingsplek voor professionals van Stimenz.

Besluit gemeenteraad

De overgang van JIP en OT komt voort uit een besluit van de gemeenteraad van Apeldoorn. In oktober vorig jaar heeft de raad unaniem besloten dat deze taken ondergebracht moeten worden bij een nulde of eerstelijns organisatie. Een extern onderzoeker heeft drie mogelijke organisaties onderzocht, waaronder Stimenz. De uitkomst van dit alles is dat deze taken bij Stimenz worden belegd. De intensieve voorbereidingen op deze overgang spelen al langer en vorige week heeft de gemeente Apeldoorn de beschikking afgegeven. Daarmee is de overgang per 1 juni een feit.

Delen via: