menu
Jubileum 10 jaar Hfftig Apeldoorn
Wethouder Marc Sandmann overhandigt de eerste drie exemplaren aan Michael, Kevin en Olivier.

Jubileum 10 jaar Hfftig Apeldoorn

Op zaterdag 14 september jl. vierde Hfftig haar 10-jarig jubileum. Hfftig is er voor Apeldoornse jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hfftig koppelt jongeren tussen de 13 en 23 jaar aan een vrijwillige coach. De coaches van Hfftig zijn Apeldoornse vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor jongeren. Zij vinden het een uitdaging om jonge mensen die het even niet goed meer weten op weg te helpen.

Ter gelegenheid van dit jubileum is een boekje samengesteld ‘10 jaar Hfftig in 10 verhalen’. Wethouder Marc Sandmann overhandigde tijdens deze bijeenkomst de eerste drie exemplaren aan Michael, Kevin en Olivier. Zij zijn onder ander geïnterviewd voor het boekje. De wethouder sprak zijn waardering uit voor het project waar in 10 jaar ruim 400 jongeren zijn begeleid en waarvoor ruim 50 actieve vrijwillige coaches zich jaarlijks inzetten. De Apeldoornse Lions stonden aan de wieg van het project en voelen zich nog steeds betrokken. Enkele leden van de Lions Apeldoorn waren aanwezig en boden een cheque aan voor het plan van Hfftig om ook coaching van licht verstandelijk gehandicapte jongeren op te pakken.

Over Hfftig Hfftig is er voor Apeldoornse jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hfftig koppelt jongeren aan een vrijwillige coach waarna er samen wordt gewerkt aan de doelen die vooraf zijn gesteld. Denk daarbij aan doelen op het gebied van planning voor school, het voorkomen van schooluitval, het toewerken naar zelfstandigheid en zelfstandig wonen, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en noem maar op. Jaarlijks worden gemiddeld 40 tot 50 jongeren begeleid. Iedere jongere, die samen met een coach aan zijn/haar doelen wil werken, kan zich aanmelden bij Hfftig.

Meer weten?

Jongeren die zich willen aanmelden of vrijwilligers die coach willen worden, kunnen voor meer informatie terecht op www.hfftig.nl.

 

Delen via: