menu

Koninklijke onderscheiding voor Khadija Ben Azzouz van Opstap

Collega Khadija Ben Azzouz is op 15 september 2021 Koninklijk onderscheiden voor haar jarenlange, tomeloze inzet, zowel betaald als onbetaald, voor het Opstap programma. Khadija heeft zich meer dan 30 jaar ingespannen voor de ontwikkeling van Taalonderwijs voor nieuwe Nederlanders. Met haar kennis en doorzettingsvermogen heeft zij vele gezinnen, inwoners en mede Nederlanders een ‘duwtje in de rug’ gegeven om deel van de Nederlandse samenleving te gaan uitmaken. Deze welverdiende onderscheiding kreeg ze uitgereikt door Paul Blokhuis,  staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

De koninklijke onderscheiding werd vanuit de gemeente Apeldoorn onderstreept door locoburgemeester Nathan Stukker en vanuit Stimenz door directeur/ bestuurder Greet Bouman.

Over Opstap
Opstap is een tweejarig leer- en spelprogramma voor ouders met kinderen van vier tot zes jaar oud. Het programma bereidt kleuters voor op groep 3 van de basisschool. Met speciaal ontwikkeld materiaal voeren ouders dagelijks speelse activiteiten uit die de ontwikkeling van de kinderen bevorderen. Contactmedewerkers nemen met de ouders de opdrachten door en bieden waar nodig ondersteuning. In themabijeenkomsten leren de ouders hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren. Zij worden ook betrokken bij de school en maken kennis met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

Het effect van Opstap is groot, niet alleen voor het kind maar voor het hele gezin. Uit onderzoek blijkt dat kinderen het dankzij Opstap beter doen op school. Ze blijven ook minder vaak zitten. Opstap is stevig verankerd in de Apeldoornse samenleving. Sinds 1991 wordt het met veel succes uitgevoerd door Stimenz

Delen via: