menu
Maatschappelijk Diensttijd: ook een kans voor sportvereniging
Stimenz start met Maatschappelijke Diensttijd in Apeldoorn

Maatschappelijk Diensttijd: ook een kans voor sportvereniging

De Maatschappelijke Diensttijd, wat was dat ook alweer? Het is door de huidige regering in het regeerakkoord opgenomen en heeft als doel jongeren ‘optimaal’ de kans te bieden betrokken te zijn bij en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Sinds kort ook in Apeldoorn, gefaciliteerd door YourCube.

YourCube
Binnen YourCube Apeldoorn kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich inzetten voor de samenleving én hun competenties ontwikkelen. Het traject bestaat uit 80 uur binnen zes maanden en wordt beloond door een Europees erkent certificaat; de Europass. Samen zoeken we naar een optimale plek waar de jongere zich kan ontwikkelen én tegelijk inzet voor Apeldoorn. Dit traject kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te oriënteren op een vervolgstudie, kennis te maken met verschillende vakgebieden of als zinvolle dagbesteding.

Jongeren aan de slag bij jouw vereniging
Samen met de jongere gaan we op zoek naar een passende plek en dat kan zijn binnen jouw sportvereniging. Heb jij dé plek voor jongeren om zich te ontwikkelen én zich kunnen inzetten voor anderen? Een win-win voor huidige (jeugd)leden die graag iets willen doen voor de club. Te denken valt aan het leiden van trainingen, wedstrijden, coördinatiefuncties, opzetten van events of deelname in het bestuur of commissie. En wellicht is er bij jouw vereniging ook ruimte voor niet-leden.

Contact
We bespreken graag de mogelijkheden. We beginnen net, dus we staan graag open voor mooie ideeën. Neem hiervoor contact op met Mirjam Buurkes van YourCube via 06-54238332/ m.buurkes@stimenz.nl of verenigingsondersteuner Tjeerd Lemstra via 06-50458365/t.lemstra@stimenz.nl

Voor meer informatie; bekijk de website www.yourcube.nl of klik op de flyer.

 

Delen via: