menu
Nu ook jongeren aan de slag op de Stadsakkers Apeldoorn
stadsakkers 2

Nu ook jongeren aan de slag op de Stadsakkers Apeldoorn

Stadsakkers Apeldoorn laat mensen opbloeien.

De Stadsakkers is een sociaal project. Op bijna 4,5 hectare bij Zuidbroek wordt groente en fruit verbouwd, wat tientallen mensen (onbetaald) werk biedt. Gepensioneerden, mensen met groene vingers en vooral mensen die minder makkelijk aan een baan komen. Zij kunnen er afleiding vinden, werkervaring opdoen of 'arbeidsfit' blijven.

De Stadsakkers is een onderneming die geen winst maakt als het om geld gaat, maar wel winst oplevert voor vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen die gebruik maken van een zorginstelling. Daarnaast leveren ze gratis groente en fruit aan voedselbanken. En om de kosten te dekken verkopen ze ook groenten aan restaurants en inwoners van Apeldoorn en omstreken. De initiatiefnemers willen vanuit hun verschillende achtergronden en netwerken creatieve verbindingen maken tussen mensen die wat voor elkaar willen betekenen. Van hulpverlening tot bankwereld en van politiek tot bedrijfsleven.

Sinds het voorjaar 2017 zijn ook jongeren vertegenwoordigd. Via Stimenz kunnen er nu ook dak- of thuisloze jongeren en 'risicojongeren' terecht. Jongeren die een dagbesteding goed kunnen gebruiken. Dankzij subsidie van het Kansfonds is er een jaar lang plek voor ongeveer tien jongeren. De ervaringen tot nu toe zijn zo goed dat zowel Stimenz en Stadsakkers hopen dat er een langere toekomst in zit.

De Stentor deed verslag. Lees het volledige artikel https://www.destentor.nl/apeldoorn/StadsAkkers-apeldoorn-laat-mensen-opbloeien~a7174224/

Het project Rakkers op de Akkers is mede mogelijk gemaakt door het Kansfonds

Delen via: