menu
Onafhankelijke inwonersondersteuners in Ede wijzen de weg
OIO_Ede_voor alle inwoners_foto Istock

Onafhankelijke inwonersondersteuners in Ede wijzen de weg

Inwoners van de gemeente Ede hebben recht op onafhankelijke inwonersondersteuning. Wie vragen heeft over het regelen van zorg en ondersteuning kan contact opnemen met een van de medewerkers. De hulp is gratis en wordt betaald door de gemeente Ede. Al diverse inwoners weten de weg te vinden naar de onafhankelijke inwonersondersteuners van Stimenz in Ede.

Zo ook Adrie (39 jaar) uit Ede. Hij is door een ernstig ongeluk thuis komen te zitten en in deze corona tijd weet hij niet waar hij een beroep op kan doen. Hij heeft zowel verzorging als praktische hulp nodig. De schrik zit er goed in en samen met de inwonersondersteuner kijkt Adrie wat er voor hem nodig is. Bij het maken van een plan samen met de inwonerondersteuner, wordt de stress al minder. Via het WMO-loket kan hij tijdelijke thuiszorg aanvragen en daarnaast bieden gelukkig diverse vrijwillige organisaties in Ede ook in deze tijd praktische hulp. De volgende dag is er al een vrijwilliger aan de deur voor de boodschappen. De buren helpen waar nodig een handje mee, zoals bij het uitlaten van zijn hondje. Nu veel dingen geregeld zijn kan Adrie zijn aandacht op herstel richten. De inwonerondersteuner houdt contact, zodat er snel geschakeld kan worden als de situatie verandert.

Wat doet een onafhankelijke inwonersondersteuner
De inwonersondersteuner kan helpen de vragen en wensen op een rij te zetten; meegaan naar een gesprek met een instantie; helpen met de voorbereiding van een gesprek; uitleggen hoe sommige wetten en regels werken of iemand ondersteunen als deze een aanvraag voor een voorziening wil doen. Samen met U kijken we naar uw mogelijkheden. We kennen de weg naar verschillende instanties en organisaties in Ede. Ook kijken we of er mensen in de omgeving zijn die U verder kan helpen. U behoudt altijd uw eigen regie over uw situatie.

Meer informatie of vragen?
Ook tijdens de corona maatregelen staan de onafhankelijke inwonersondersteuners voor u klaar. Met het oog op de huidige omstandigheden ondersteunen wij zoveel mogelijk telefonisch. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer: (088) 784 64 89. Mailen kan ook: inwonersondersteuningede@stimenz.nl. Of kijk voor meer informatie op www.stimenz.nl/inwonersondersteuningede.

Delen via: