menu
Jaarlijkse roefeldag in Apeldoorn
Roefelen

Jaarlijkse roefeldag in Apeldoorn

Op woensdagmiddag 16 maart 2016 organiseert Stimenz de jaarlijkse Roefeldag.

Roefeldag?!
Roefelen, dat is Belgisch voor snuffelen. Tijdens de roefeldag gaan kinderen van 9 t/m 12 jaar langs een drietal bedrijven of instellingen om beroepen te leren kennen. Dit kan hen helpen bij het kiezen van een (vervolg)opleiding of het maken van een beroepskeuze.

Zelf ervaren
Er doen veel bedrijven mee aan de roefeldag. Zij geven de kinderen vaak een korte rondleiding door het bedrijf. Voor de kinderen is het ook erg leuk wanneer zij tijdens de roefeldag zelf iets mogen doen, zodat ze kunnen ervaren wat een beroep inhoudt. Ze brengen dan bijvoorbeeld eten rond in een verzorgingshuis, verwisselen banden in de garage, kleden een etalagepop aan in een winkel of scheppen zelf ijsjes.

Groot succes
De afgelopen jaren zijn kinderen van verschillende basisscholen al op bezoek geweest bij tal van bedrijven, waaronder gemeenten, bakkerijen, kinderboerderijen, supermarkten, ijssalons en de politie. De roefeldag in Apeldoorn is dan ook een groot succes te noemen. Hartstikke fijn dat er ook dit jaar weer veel scholen en bedrijven deelnemen. We hebben er zin in!

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met Hatice Peksen: 088 - 784 63 60

Delen via: