menu
Sociaal werk in corona-crisistijd - jongerenwerk
Wilco en Joselito checken de wijk

Sociaal werk in corona-crisistijd - jongerenwerk

De medewerkers van Stimenz vinden alternatieven, combineren werk met thuis en vinden online en ‘beeldbellend’ een weg in deze crisis. Dagelijks zien we hun betrokkenheid, daadkracht en inventiviteit. Hoe ziet sociaal werk in crisistijd er uit? Elke week plaatsen wij een korte impressie.

Jongerenwerkers Wilco Boers en Joselito Hasselnook: Wij zijn iedere dag zichtbaar in de wijk!

We checken constant de plekken waar ‘onze’ jongeren zich normaal gesproken verzamelen: de voetbalkooi voor de MediaMarkt, de Cruijff court, Shell pomp, skatebaan, noem maar op. Lito op de scooter, Wilco te voet. We zien dat de oproep van Rutte effect heeft, de regels worden nauwelijks overschreden. Wel maken we ons zorgen over de verveling, die over een paar weken echt nijpend zal zijn.

We communiceren met onze doelgroep onder andere via Instagram en Snapchat. Bovendien heeft Wilco Relive geïntroduceerd: een app waarmee je buitenactiviteiten met je mobiele telefoon trackt en deelt op een aantrekkelijke manier, namelijk met foto’s.

We zitten beiden in tig WhatsApp-groepen

Best intensief om steeds alert te zijn en effectief te reageren. Het (beeld)bellen met collega’s kost ook meer energie dan ‘gewoon vergaderen’. We maken eigenlijk nog meer uren dan normaal en ook op andere tijden. De jongeren verleggen hun dagritme, ze slapen uit en komen pas einde middag in actie. Fijn te merken dat de gemeente Apeldoorn blij is met alle initiatieven van Stimenz.

 

Delen via: