menu

Spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders

Jaarlijks krijgen ongeveer 70.000 kinderen te maken met een scheiding van hun ouders. Een scheiding brengt veel veranderingen met zich mee. Daarom organiseren Stimenz en Icare de groep ‘Alles is anders’, voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (basisschool groep 6 t/m 8).

Kinderen hebben tijd en aandacht nodig om hier aan te wennen. Voor sommige kinderen brengt een echtscheiding rust omdat er minder ruzie is. Maar er is ook vaak sprake van verdriet, schuldgevoel, boosheid en onbegrip. Het is belangrijk voor kinderen dat ze er met anderen over kunnen praten. Veel kinderen praten niet (over alles) met hun ouders omdat ze aanvoelen dat die het al moeilijk genoeg hebben.

Werkwijze

In deze groep worden de verschillende kanten van de scheiding pratend en spelenderwijs behandeld. De nieuwe situatie thuis; de wisselingen van de ene naar de andere ouder; de reacties op  school, in de buurt en in de familie; een nieuwe partner voor mama en/of papa en soms het ontbreken van contact met een van de ouders. Er worden spelletjes en opdrachtjes gedaan die hiermee te maken hebben. Bij alle aspecten besteden we aandacht aan de gevoelens die de kinderen erbij ervaren.
Het doel is dat de kinderen beter leren omgaan met alle gevolgen die de scheiding voor hen heeft.

Voor wie?

De groep is bedoeld voor kinderen (9 t/m 12 jaar, basisschool groep 6 t/m 8)) waarvan de ouders gescheiden leven.
Er zijn 6  bijeenkomsten van 1,5 uur voor de kinderen en er is een informatiebijeenkomst voor de ouders. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. De bijeenkomsten  worden begeleid door  Miranda van Hunnik (orthopedagoog bij Icare) en René Lok (maatschappelijk werker bij Stimenz).

Wanneer en waar?

De eerstvolgende groep start in het najaar van 2015 (op dinsdag van 15.30-17.00 uur) in gebouw ‘De Pioen’, Klaphekweg 40c in Ede. Voor deelname aan deze groep is het aan te raden zich zo snel mogelijk aan te melden.

U kunt zich verder doorlopend aanmelden; bij voldoende aanmeldingen start er elk voor- en najaar een groep.

Kosten

Voor deelname aan de groep vragen we een bijdrage van € 20,- per kind.
Als deze kosten een probleem zijn, is dat bespreekbaar.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Stimenz / René Lok:
telefonisch via 088-784 64 64 of mailen naar r.lok@stimenz.nl.

Delen via: