menu
Succesvolle HALLO Campagne tijdens Samen Zuid Event

Succesvolle HALLO Campagne tijdens Samen Zuid Event

Tijdens het Samen Zuid Event vond 20 september de HALLO Campagne plaats. Het was een succevolle dag waarbij het elkaar ontmoeten in de openbare ruimte centraal stond.

Het event werd gecoördineerd door de Buurtcoöperatie Zuid doet Samen. Het 'elkaar ontmoeten in de openbare ruimte' staat bij de HALLO Campagne centraal: de verbinding tussen bewoners stimuleren door het elkaar groeten en kort contact maken.
Medewerkers van het welzijnsnetwerk Zuidwest gingen actief in gesprek met bezoekers van het festival over het met elkaar omgaan in de openbare ruimte. De medewerkers waren zelf herkenbaar aan het groene t-shirt met achterop het HALLO-logo.  

Laagdrempelig contact maken

Tijdens de gesprekken kwamen onder meer de volgende vragen aan de orde: Zeg je regelmatig 'hallo' tegen andere mensen in je straat, buurt, op het schoolplein of in de winkel? Neem je af en toe de tijd voor een kort praatje, of geef je bijvoorbeeld een glimlach? Waarom doe je dat wel/niet? Wat betekent het voor je? Vind je het belangrijk?

Gewoon het simpele ‘hallo’ zeggen tegen elkaar, werkt drempelverlagend om met elkaar in contact te komen. Het is een eenvoudig, ontspannen en zeer laagdrempelig middel. Het brengt ook bewustwording met zich mee wat dit voor een ander kan betekenen: gezien worden, geaccepteerd worden en erbij horen.

Iedereen die dit ook belangrijk vond, kreeg een HALLO-button uitgereikt. Hiermee lieten ze dit, in ieder geval tijdens het festival, ook aan anderen zien!  

Delen via: