menu

Training voor aspirant Home-Start vrijwilligers

Home-Start is een initiatief voor alle gezinnen die in de gemeente Apeldoorn wonen en ten minste één kind onder de zeven jaar hebben. Het programma (al 17 jaar actief in Apeldoorn) koppelt ervaren ouders aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In september a.s. gaat weer een voorbereidingscursus van start. Tijdens deze cursus wordt u wegwijs gemaakt in de Home-Start methodiek en voorbereid op uw taak in de jonge gezinnen.  Er wordt ook aandacht besteed aan de volgende thema’s: opvoedstress, op handen zitten, empowerment, waarden en normen, communicatie, sociale steun en praktische zaken.

Bent u een van die ervaren ouders, die positief in het leven staan en hun eigen levenservaring willen gebruiken om andere ouders met ten minste één kind tot zeven jaar op vrijwillige basis een dagdeel per week te ondersteunen? De ondersteuning bestaat uit persoonlijke aandacht, een steuntje in de rug, tijd om te luisteren en een handje helpen, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.
Geef u dan op als aspirant Home-Start vrijwilliger en/of meld u aan voor de voorlichtingsbijeenkomst.

Meer informatie

Home-Start wordt aangeboden door het Centrum voor Jeugd en Gezin in Apeldoorn.
Voor meer informatie: bel (055) 357 88 75 of mail naar info@cjgapeldoorn.nl.

Lees meer over het programma Home-Start

Delen via: