Naar hoofdcontent

Terugblik op NoordOogst Podium in Apeldoorn

04-08-2022
Verhalen uit de praktijk
NO podium foto 2 van 3

Op woensdagmiddag 22 juni 2022 vond er bij Sporthal Mheenpark het NoordOogst Podium plaats. Net als vorig jaar stonden bewoners van Apeldoorn Noord Oost in de spotlights en presenteerden een aantal van de vele mooie initiatieven die er in de wijk gebeuren. Het was een feestelijke middag/avond voor en door wijkbewoners die in het teken stond van verhalen delen, elkaar ontmoeten en samen eten.

De bijeenkomst werd geopend door Yvette Velthorst, de wijkagente. De verhalen van inwoners werden met passie en kwetsbaarheid verteld. Inspirerende verhalen en de oogst van het afgelopen jaar was niet mis. Zo waren de verhalen van de jongeren van Bloksco en Don Bosco aangrijpend en emotioneel te noemen. Hoe dapper om zo je verhaal te vertellen aan een groter publiek!

Ook vertelde volwassenen, al of niet met een beperking, wat zij hebben kunnen doen voor een ander. Zoals een workshop starten, een groep mensen met niet aangeboren hersenletsel een ontmoetingsplek bieden, een inclusieve speeltuin willen realiseren, een kinderweek vrijwillig organiseren, vogels spotten in het Mheenpark, een boek schrijven met een missie, de vrijwillige inloopondersteuning bij Zilverschoon, stuk voor stuk prachtige initiatieven!

Het was een inspirerende en gezellige middag/avond. Het lekkere eten werd verzorgd door de dames van Sadika. Sadika is het buurtbedrijf dat verschillende activiteiten rondom de Aristotelesstraat organiseert. Zoals koffieochtenden en activiteiten als maaltijden, naailes en nog veel meer. En natuurlijk was er leuke muziek van de band van de Goede Woning en rapper MXRCOS. En dat alles onder een heerlijk zonnetje!

De oogst van de samenwerking tussen bewoners en professionals laat zien hoeveel goede dingen er gebeuren in de verschillende wijken in Apeldoorn Noordoost. Veel bewoners gaven aan dat ze niet wisten dat er zoveel mensen iets voor elkaar of voor de buurt betekenen. Het Noordoogst Podium is een initiatief in samenwerking met bewoners, georganiseerd door: Stimenz, Gemeente Apeldoorn, Accres Sportservice – Uniek Sporten, Fontein PKN en MEE Veluwe.