Naar hoofdcontent

Apeldoorners maken vrienden met TOTZO van Stimenz

07-09-2022
Nieuws
Foto flyer Totzo

‘Ik had een beeld van alleen maar sneue mensen’

Apeldoornse 30-plussers kunnen vriendschappen aanknopen tijdens de TOTZO bijeenkomsten van Stimenz. Op 14 oktober gaat een nieuwe reeks bijeenkomsten van start waarvoor men zich kan aanmelden via de website.

Stimenz ziet dat er veel mensen die het moeilijk vinden om vriendschappen aan te knopen en te onderhouden. Vaak voelen ze zich daardoor eenzaam en onbegrepen. Breng deze mensen met elkaar in contact en als zij elkaar weten te vinden op basis van dezelfde interesses, ontstaan er mooie, duurzame vriendschappen.

Om al deze redenen zag in 2020 TOTZO het levenslicht. Er zijn hieruit verschillende nieuwe contacten ontstaan. Zo zijn er mensen die samen de hond uitlaten, een groepje dat eens in de zoveel tijd met elkaar gaat eten en zijn er koffie maatjes ontstaan. Stimenz ervaart dat mensen weer opbloeien en zich gezien voelen in het contact met elkaar.

Ook deelnemers aan TOTZO zijn positief. “Echt, het is zo leuk om nieuwe contacten op te doen. Met mensen in aanraking te komen die je anders nooit zou tegenkomen. Ik zou het iedereen aanraden die meer contacten wil”, aldus de 51-jarige Hanneke. Ook Uke (71) is positief: “Ik moest een drempel over om me aan te melden. Ik had een beeld van alleen maar sneue mensen. Maar dat klopte niet, de groep was heel divers.” Zij zit in een appgroepje met deelnemers die het net als haar leuk vinden om naar de film of het theater te gaan.

Hoe werkt TOTZO?
TOTZO bestaat uit 4 bijeenkomsten die in het kader staan van elkaar leren kennen en op zoek gaan naar gedeelde interesses. Deelnemers ontdekken op die manier of ze met iemand een match kunnen vinden om samen wat leuks te gaan doen. Het is belangrijk dat men aan alle 4 de bijeenkomsten deelneemt. Verder is er voor de liefhebbers een eindfeest.

Wanneer en waar
De bijeenkomsten zijn op: 14 oktober, 28 oktober, 11 november en 9 december. Ze beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.30 uur (Inloop vanaf 13.30 uur). Kosten voor deelname €10,- (incl. koffie/thee/fris tijdens de bijeenkomsten). Locatie: Ontmoet & Co, Roggestraat 35 (tegenover de brandweerkazerne).

Aanmelden kan tot 10 oktober via: totzo@stimenz.nl. (Zijn de kosten een financiële drempel om deel te nemen? Neem dan contact op via: totzo@stimenz.nl