Naar hoofdcontent

Gezin en opvoeding

I Stock 1064918232

Is je gezin overbelast? Zorgen over je kind of kinderen? Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor een gezin overbelast is geraakt. Door spanningen, lichamelijke of psychische ziekte of andere stressvolle tijden kan de rek er even uit zijn. Heb je zorgen hierover? Of maak je je zorgen om je zoon of dochter, dan kunnen we je op verschillende manieren helpen.

Projecten en diensten

Opstap

Opstap is een programma dat kleuters spelenderwijs voorbereidt op groep 3 van de basisschool. De ouders leren hoe zij hun kind kunnen ondersteunen bij het leren lezen, schrijven en rekenen. Het programma is voor ouders met kinderen van 4-6 jaar die wat extra hulp nodig hebben. Het gaat dan meestal om kinderen met een taal- of leerachterstand. Als ouder kun je jezelf en je kind ook rechtstreeks aanmelden bij Stimenz.

I Stock 1092875824 min
HS foto cover i Stock 696311458

Home-Start

Als gezin heb je het wel eens lastig: het ouderschap is nieuw voor je en je hebt een heleboel vragen, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, er is ziekte of er zijn spanningen. Meestal kun je problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om naar je te luisteren, met je meedenkt over de opvoeding en jou hierbij praktische hulp en tips biedt. Een vrijwilliger van Home-Start kan zo’n steuntje in de rug bieden. Vraag naar de folder.

InHuis

Soms loopt het in een gezin even niet zo lekker. Dan zijn er andere gezinnen in Apeldoorn die graag willen helpen. Een steungezin kan jouw kind zo nu en dan thuis opvangen of juist ergens mee naartoe nemen om leuke dingen te doen. Het gezin kan uw kind ook extra begeleiding geven als dat nodig is. Hulp in de buurt dus, voor als het even niet gaat. Zo helpen Apeldoornse ouders elkaar, op een warme, persoonlijke en laagdrempelige manier. InHuis steungezinnen is een gezamenlijk programma van Stimenz en Humanitas.

I Stock 508378361
Ik wil er graag voor haar zijn net als een vertrouwde ‘buurvrouw’. We bekijken samen hoe je positief kunt opvoeden en naar wat er wél goed gaat. Zodat de moeder vertrouwen en plezier in de opvoeding heeft en weer kan genieten van haar kind. Daar word ik zelf ook blij van!
MWE huisstijlfoto uitgesneden
Annemarie vrijwilliger Home-Start

Wij helpen je graag verder. Bel of mail om je vraag te stellen of een afspraak te maken.

I Stock 1224838022
Medewerker Stimenz