Naar hoofdcontent

InHuis

I Stock 508378361

InHuis verbindt gezinnen in Apeldoorn met elkaar. Soms loopt het in een gezin even niet zo lekker, dan zijn er andere gezinnen in Apeldoorn die graag willen helpen. Gezinnen die deze hulp bieden noemen we steungezinnen. Zij doen dit vrijwillig en weten soms uit eigen ervaring hoe zwaar het opvoeden van kinderen kan zijn. Graag bieden ze ondersteuning om te voorkomen dat de druk groter wordt en kinderen daar last van krijgen.

Wat kan een steungezin betekenen?

  • Een steungezin kan je kind zo nu en dan thuis opvangen of juist ergens mee naartoe nemen om leuke dingen te doen. Het gezin kan je kind ook extra begeleiding geven als dat nodig is. Hulp in de buurt dus, voor als het even niet gaat. Dit kan op een vast moment in de week, bijvoorbeeld een ochtend of middag of soms de hele dag. Je spreekt samen af voor hoe lang jullie de afspraken maken. Zo helpen Apeldoornse ouders elkaar, op een warme, persoonlijke en laagdrempelige manier.

“Ons steungezin biedt Denise leuke momenten. We halen haar af en toe op en doen dan samen leuke dingen. Haar ouders en zusjes krijgen hierdoor wat rust en de sfeer in huis is beter geworden.”

  • Steungezinnen zijn er ook voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk hierbij aan een jongere die op zich zelf woont en die bij een steungezin terecht kan voor een kopje koffie, zijn verhaal kan delen of zijn vragen kan stellen.

“Dion eet af en toe mee met ons gezin. Hij is 18 jaar en heeft eigenlijk nauwelijks contacten. Zijn oude vrienden ziet hij niet meer en dat is maar beter ook. Als het even niet lekker loopt of hij heeft rust nodig, dan kan hij bij ons terecht."

Heb je behoefte aan ondersteuning of wil je juist steungezin worden?

Ben je op zoek naar praktische ondersteuning voor jouw gezin? Zoek je mensen die je gezin kunnen ontlasten door er voor jullie te zijn? Woon je op jezelf en zoek je een basis waar je op terug kunt vallen? Of wilt je juist met jouw gezin een steungezin zijn?

InHuis steungezinnen is een gezamenlijk programma van Stimenz en Humanitas.

Behoefte aan ondersteuning of wil je steungezin worden? Neem dan contact op met:

Petra Tromp
Petra Tromp coördinator van InHuis