menu

Ik heb schulden. Wat kan ik doen?

Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten

Erkenning is de eerste stap naar het oplossen van uw probleem. De tweede stap is grip krijgen op uw financiële situatie. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie hoe u dat het best kunt doen.

De sociaal (maatschappelijk) werkers of sociaal raadslieden bij u in de buurt kunnen u hierbij van dienst zijn. Zij kijken met u naar uw situatie. Ook kunt u uw geldzorgen met hen bespreken. Stimenz werkt nauw samen met organisaties die schuldhulpverlening bieden, waaronder de Stadsbank in Apeldoorn. Ook zijn er schuldhulpmaatjes die ondersteuning bieden aan mensen met financiële problemen.

In een aantal gemeenten kunt u terecht bij specifieke initiatieven op het gebied van financiën en schulden:

Woont u in Apeldoorn, dan is de website www.geldzorgen.info wellicht relevant voor u. Hier kunt u anoniem persoonlijk advies inwinnen over hulp bij schulden, budgetteren en het voeren van een eigen financiële administratie. In Apeldoorn kunt u ook naar een Budget Bespaar Party. Hier wisselt u samen met anderen tips en trucs uit om geld te besparen. Deze avond wordt begeleid door een sociaal werker en een sociaal raadsman-/vrouw. Woont u in De Maten? Dan is er Centenkwesties, een inloopspreekuur bij u in de buurt.

Woont u in Harderwijk, dan kunt u naar het Steunpunt Financiën en Schulden. Ook in Oldebroek en Putten kunt u bij een dergelijk Steunpunt terecht. Hiervoor kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer: 088 - 784 64 64.