menu

Ik maak me zorgen om mijn kind. Wat kan ik doen?

Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Nunspeet, Putten

Wanneer u zich zorgen maakt om uw zoon of dochter, kunt u op verschillende plekken terecht. Het is afhankelijk van uw specifieke vraag waar u het best geholpen kunt worden.

In Apeldoorn is Stimenz op de meeste scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) aanwezig vanuit het schoolmaatschappelijk werk. Daarnaast is er het Jongeren Informatie Punt (JIP), waar JongerenwerkHfftig en het Outreached Team voor uw kind klaarstaan. U kunt hier terecht voor informatie en advies. Kinderen en jongeren (8-23 jaar) kunnen ook terecht bij Op Straat Sportief Ontmoeten (OSSO). Jongeren die moeite hebben een geschikte baan, opleiding of stageplek te vinden, kunnen hierbij gratis begeleiding krijgen via StimenzWerkt.

Op verschillende plekken biedt Stimenz (soms in samenwerking met andere organisaties) trainingen op het gebied van sociale vaardigheden, assertiviteit en omgaan met echtscheiding. Deze spel- en praatgroepen zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld. Op deze pagina ziet u wat er in Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten wordt georganiseerd. U kunt ook altijd even contact opnemen met de dichtstbijzijnde plaats bij u in de buurt.

Gemeenten hebben ook een Centrum voor Jeugd en Gezin. Hier kunt u terecht met vrijwel al uw vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Stimenz werkt nauw samen met deze CJG's.

Kunt u zelf als ouder wel een steuntje in uw rug gebruiken? Kijk dan eens of u in aanmerking komt voor deelname aan Home-Start (ouders van jonge kinderen) of InHuis.