menu

Mijn gezin kan extra ondersteuning gebruiken. Wie kan me helpen?

Apeldoorn

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor een gezin overbelast is geraakt. Door spanningen, lichamelijke of psychische ziekte of andere stressvolle tijden kan de rek er even uit zijn.

U kunt dan in aanmerking komen voor het project InHuis Steungezinnen, waar een ander Apeldoorns gezin tijdelijk ondersteuning biedt om u en uw gezinsleden te ontlasten. Op die manier kunnen jullie weer op adem komen, totdat jullie het zelf weer kunnen. Meer weten over InHuis Steungezinnen? Lees dan verder op de projectpagina van InHuis.

Wanneer u ten minste één kind heeft dat jonger is dan 7 jaar, kunt u ook in aanmerking komen voor Home-Start. Home-Start is een programma dat ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen. U geeft daarbij zelf aan op welk gebied u meer steun wenst: uw vraag staat centraal. Meer informatie over Home-Start.

Het project InHuis Steungezinnen draait in gemeente Apeldoorn. Home-Start wordt in Apeldoorn door Stimenz uitgevoerd. Op de landelijke website van Home-Start kunt u zien in welke gemeenten u nog meer kunt deelnemen aan Home-Start.