menu

Home-Start

Apeldoorn

Home-Start is een programma dat door middel van vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij meer steun wensen: hun vragen staan centraal.

Vergroten zelfvertrouwen en versterken sociale relaties

Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ieder gezin maakt wel eens een periode mee waarin het tegenzit. Meestal kunnen ouders er zelf voor zorgen dat het beter gaat, maar soms kan een luisterend oor of een helpende hand bij praktische zaken een opluchting zijn. Gewoon even kletsen met een ander, er samen op uit of iets leuks ondernemen met een vriendin. Juist dié contacten, van mens tot mens, zijn vaak een belangrijke 'steun in de rug' en kunnen ervoor zorgen dat u 'er weer even tegen kunt'.
 
Als familie of vrienden het druk hebben of ver weg wonen, wilt u ze niet altijd belasten met uw verhaal. Dan kan een vrijwilligster van Home Start wellicht wat voor u betekenen. Opgeleide vrijwilligers worden gekoppeld aan een gezin en bieden licht pedagogische ondersteuning aan gezinnen.
Het programma wordt kosteloos aangeboden aan ieder gezin met tenminste één kind tot 7 jaar.

Samenwerking

De gemeente Apeldoorn ondersteunt het preventieve opvoedondersteuningsprogramma (gestart in 1999). Jaarlijks worden er zo'n 70 gezinnen ondersteund.

Home-Start is een samenwerkingsprogramma met verschillende partners en wordt aangeboden vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin. Stimenz verzorgt de uitvoering.

Meer informatie