menu
OSSO

OSSO

Apeldoorn

OSSO staat voor Op Straat Sportief Ontmoeten. Het project komt in synergie met het jeugd- en jongerenwerk tot uitvoering van haar activiteiten in Apeldoorn.

OSSO wil een positieve en sportieve invloed uitoefenen op het opgroeien van jeugd en jongeren in de openbare ruimte van de wijken. Zij zorgt voor de verbinding van jeugd en jongeren, voor begeleiding door voorbeeldfiguren en zoekt verbinding met de wijk. OSSO-begeleiders werken samen met de kinderen en jongeren uit de wijk en organiseren gezamenlijk activiteiten. Zij richten zich hierbij op straat- en zaalvoetbal, het ontwikkelen van talent, omgangsvormen, vriendschap en het bieden van kansen.

Voor wie?

OSSO is er voor kinderen en jongeren in Apeldoorn van 8 - 23 jaar.

Wat doet OSSO?

OSSO staat in het teken van sportiviteit en respect. Deelnemers willen elkaar ontmoeten door middel van sport en hun talent positief ontwikkelen. Door participatie binnen het verenigingswezen in Apeldoorn haalt zij jeugd en jongeren uit een sociaal isolement.
Het project representeert met name straatvoetbal en zaalvoetbal in Apeldoorn. Zij richt zich structureel op voetbalcourts, scholen, sportzalen van de wijken en op sportverenigingen en voetbalactiviteiten. OSSO is aanwezig, ondersteunt en geeft begeleiding. Zij selecteert spelers en teams uit de deelnemers. Deze spelers en teams krijgen de mogelijkheid om door OSSO-trainers getraind te worden en deel te nemen aan de KNVB zaalvoetbalcompetitie voor jeugd en/of volwassenen.

OSSO heeft samen met de KNVB een officiële jeugdzaalvoetbalcompetitie ontwikkeld voor de regio Apeldoorn. Verenigingen, wijkteams en Voortgezet Onderwijs mogen deelnemen aan deze competitie met een jeugdteam. OSSO biedt begeleiding en ondersteuning aan de competitie en deelnemende teams. Op 12 september 2010 in de WSV hal te Apeldoorn heeft de aftrap plaatsgevonden van deze zaalvoetbal primeur.

Wie is OSSO?

OSSO bestaat uit  professionals, vrijwilligers, stagiaires en personen die kunnen dienen als voorbeeld (denk hierbij aan jongens die hoog voetballen of gevoetbald hebben of KNVB-gecertificeerde trainers). De professionals gaan vanuit de activiteiten met de jongeren een band aan. Hieruit ontstaan mooie samenwerkingen, vinden persoonlijke gesprekken plaats en wordt er gesignaleerd. Ook is het bieden van kansen een grote drijfveer: doordat de jongeren zien dat deelnemers zijn doorgestroomd en ook dit jaar weer doorstromen naar betaald voetbalorganisaties raken zij gemotiveerd om zelf ook een omslag te maken. De uitvoering van het project ligt in handen van de projectleider, die in dienst is bij welzijnsorganisatie Stimenz.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met: 
Kevin Diepeveen, projectleider: k.diepeveen@stimenz.nl, 06-52048523