menu

Welzijn op Recept

Apeldoorn

Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Mogelijk zijn er klachten door een (recente) ingrijpende gebeurtenis, relatieproblemen of verlies van werk. Wellicht zou u meer mensen willen leren kennen of uw talenten met anderen willen delen. U wilt wel in actie komen en er iets aan doen, maar weet niet precies hoe. In dat geval is Welzijn op Recept een uitkomst.

Activiteiten op recept

Via Welzijn op Recept kunt u deelnemen aan diverse activiteiten gericht op ontmoeting, creativiteit, sport en bewegen of een combinatie hiervan. Deze activiteiten kunnen helpen om meer sociale contacten, zingeving, plezier of energie te krijgen, zonder dat er direct therapie nodig is. Samen met een welzijnscoach, een sociaal werker, kijkt u welke activiteiten bij u passen. 

Kosten

Gesprekken met de welzijnscoach zijn gratis. Sommige activiteiten vragen een eigen bijdrage. De welzijnscoach kan u hier meer over vertellen.

Aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor Welzijn op Recept? Dan kunt u contact opnemen met een van de welzijnscoaches via mail welzijnoprecept@stimenz.nl of telefonisch:

Apeldoorn Noordoost:
Najiya Jamshidi T 06 31 74 71 57

Apeldoorn Noordwest:
Elise Vlietstra T 06 54 23 86 75

Apeldoorn Zuidwest
Gerda Kamphuis T 088 784 63 99
Gerjanne van Middendorp T 088 784 62 20

Voor deelname is een verwijzing nodig van de huisarts, wijkverpleegkundige of fysiotherapeut.

Informatie voor verwijzers
Lang niet alle gezondheidsklachten hebben een fysieke oorzaak. Soms ligt de oorzaak bij zaken zoals eenzaamheid, schulden of werkeloosheid. Hierbij kan Welzijn op Recept
een oplossing bieden. In plaats dat een arts een patiënt doorverwijst naar een collega of medicijnen voorschrijft, wordt doorverwezen naar welzijn.
 Voor meer informatie over de werkwijze kunt u hier onze flyer downloaden of  de landelijke folder downloaden