menu

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk in Apeldoorn en op de Veluwe. In Putten zijn wij gevestigd in Stroud (Centrum voor zorg, welzijn en cultuur), Brinkstraat 91, 3881 BP Putten. Wij bieden hier algemeen maatschappelijk werk, onafhankelijke inwonerondersteuning, Steunpunt Financiën en Schulden en steun bij juridische vragen (sociaal raadslieden).

Algemeen maatschappelijk werk (AMW)
Binnen Putten bieden wij algemeen maatschappelijk werk aan. Hier kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van: huwelijk en relatie, scheiding, spanning/stress, inkomen/schulden, huiselijk geweld, huisvesting, identiteit, assertiviteit, rouw/verliesverwerking en werk/school. Vanuit het maatschappelijk werk hebben we verschillende manieren om u te ondersteunen, afhankelijk van uw vraag en uw situatie. 

Wat kan een onafhankelijke inwonerondersteuner (OIO) voor u doen
De inwonerondersteuner denkt met u mee. Hij of zij kan een belangrijke weg wijzende rol spelen bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Ook als uw situatie verandert of er andere vormen van zorg of ondersteuning nodig zijn. Een inwonerondersteuner kijkt mee met vragen over wonen, werk, onderwijs, vervoer, inkomen en andere zaken. Hij of zij helpt u bij het verhelderen van de hulpvraag, denkt mee over oplossingen en ondersteunt u bij het doen van aanvragen bij de juiste instantie. Klik hier voor meer informatie over onafhankelijke inwonerondersteuning in Putten.

inwonerondersteuner jeugd
Wanneer u  met jeugdhulp te maken krijgt komt er, naast de zorgen om uw kind, veel op u af. Speciaal daarvoor is er de inwonerondersteuner jeugd die met u en uw gezin meedenkt. Hij of zij kan een weg wijzende rol spelen in de toegang tot de zorg en ondersteuning. Dit geldt ook als uw gezinssituatie verandert of er andere vormen van zorg of ondersteuning nodig zijn. Klik hier voor de folder inwonerondersteuning jeugd.

 

Spreekuren AMW en OIO:

 • maandag tussen 9:00 uur en 10:00 uur
 • dinsdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur
 • donderdagochtend tussen 9:00 uur en 10:00 uur

Spreekuren voor hulp bij geld- en regelzaken
In Putten worden diverse (inloop)spreekuren gehouden. Hier kunt u terecht met vragen over uw administratie, het invullen van formulieren, belastingaanslagen, toeslagen, uitkeringen of juridische kwesties. Mogelijkheden zijn:

 • Financieel Café: hier kunt u terecht voor bijv. het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier. Het Financieel Café wordt gehouden in in MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten). Het Financieel Café is geopend op:

  • dinsdagavond  vrije inloop van 17:30 uur tot 18:30 uur
  • woensdagochtend vrije inloop van 9:30 uur tot 10:30 uur
  • woensdagochtend 10:30 uur tot 12:00 uur mogelijkheid tot het maken van een afspraak. (voor een afspraak kunt u bellen met Stimenz Putten via 088 784 64 64)

  Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Noord-Veluwe, Stimenz en Welzijn Putten.
  U kunt hier de folder downloaden (klik hier voor een Arabische versie).

 • Juridisch spreekuur, eens per twee weken op woensdagochtend (oneven weken) kunt u op afspraak terecht op een juridisch spreekuur tussen 9:30-10:30 uur.  Dit spreekuur is een samenwerking tussen Stimenz en BBM Advocaten. Adres: MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten)

 • Afspraak met een sociaal raadsman/-vrouw Op de meeste vragen hebben de sociaal raadslieden een antwoord. Zij weten veel van wetten en regels en kunnen zo nodig opzoeken hoe het precies zit. Als we zelf geen oplossing kunnen vinden voor uw probleem, dan weten we bijna altijd wel een instantie waar u heen kunt. U kunt bij ons onder meer terecht voor:
  • Toeslagen
  • Uitkeringen
  • Scheiding en alimentatie
  • Verblijfsvergunning
  • Huurrecht
  • Arbeidsrecht, ontslag en ziekte

   Een afspraak met sociaal raadslieden vindt plaats eens per twee weken op woensdag (oneven weken). Adres: MFC Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Neem vooraf telefonisch contact op om een afspraak te maken. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur via 088 784 6210.

Echtscheidingsspreekuur
U kunt ook een afspraak maken voor het echtscheidingsspreekuur, dat eens per twee weken op donderdagmiddag (even weken) tussen 16:00 en 17:00 plaatsvindt.

Hoe kunt u ons bereiken?
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur op telefoonnummer 088 - 784 64 64 of mailen via info.putten@stimenz.nl.
Of kom naar een van de inloopspreekuren. Wij zijn gehuisvest in het MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten).

 •  Team Putten

Algemeen maatschappelijk werk
Informatie/advies

Algemeen maatschappelijk werk

Soms komt u er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, in uw relatie of met de opvoeding van...

Echtscheidingsspreekuur
Informatie/advies

Echtscheidingsspreekuur

In de bovenvermelde gemeenten houden wij samen met advocaten een spreekuur echtscheiding. Alle vragen over echtscheiding...

Artikel 1 Noord Oost Gelderland
Informatie/advies

Artikel 1 Noord Oost Gelderland

Art.1 Noord Oost Gelderland (NOG) zet zich in ter voorkoming en bestrijding van discriminatie en ongelijke behandeling....