menu

Training voor jonge moeders: Zicht op je Toekomst

Apeldoorn

Speciaal voor (aanstaande) jonge moeders met een uitkering is er de training Zicht op je toekomst. Tijdens deze training worden jonge moeders geholpen om zelfstandig, zelfredzaam en zelfbewust aan de slag te gaan om hun (nieuwe) leven vorm te geven.

Werkwijze

Twee keer per week komen de jonge moeders bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten gaan ze met elkaar in gesprek over de vragen: waar sta je nu? Wat is je wens voor later? Hoe kun je dat bereiken? Zo krijgen zij inzicht in hun persoonlijke situatie. De deelnemers maken vervolgens een persoonlijk actieplan, waarin ze hun doelen op het gebied van werk en/of opleiding beschrijven. Er is ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

In de bijeenkomsten komen gastsprekers iets vertellen over: opleidingen, studiefinanciering, werk zoeken, kinderopvangregeling en bijzondere bijstand, schuldhulpverlening, kinder-EHBO en andere relevante thema's voor jonge moeders met een uitkering. Gastsprekers zijn onder andere sociaal raadslieden, de jeugdverpleegkundige, medewerkers van het CJG en Home-Start.

De training wordt georganiseerd door sociaal werkers van Stimenz en medewerkers van het Activerium.

Doel

Jonge moeders met een uitkering 'empoweren': begeleiden naar werk of studie, informeren over diverse mogelijkheden die er voor hen zijn en ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie?

Jonge moeders, in principe tot en met 23 jaar, die een uitkering ontvangen en in gemeente Apeldoorn wonen. Potentiële deelnemers kunnen zichzelf aanmelden, maar ook aangemeld worden door Stimenz, het Activerium of Coördinatiepunt Jonge Moeders. Ook andere instellingen kunnen jonge moeders met een uitkering doorverwijzen naar de training Zicht op je Toekomst.

Waar en wanneer?

De eerstvolgende bijeenkomst start op maandag 18 september 2017 om 9:30. Inloop vanaf 9:00. Eindtijd is uiterlijk 12:00.

Andere data zijn:
september: 25, 27
oktober: 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25, 30
november: 1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27, 29
december: 4, 6, 11

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij het JIP, Asselsestraat 65 in Apeldoorn.

Kosten

Deelname is gratis. Het kindje kan niet mee naar de bijeenkomsten. Om te kunnen deelnemen aan de training is opvang elders dus verplicht.

Meer informatie en aanmelden

(Aanstaande) jonge moeder met een uitkering en geïnteresseerd om deel te nemen? Neem dan contact op met Corine Laros, coördinator groepswerk bij Stimenz: c.laros@stimenz.nl of 088 - 784 64 64.