Naar hoofdcontent

Vacature Coördinator vrijwilligersprogramma Maatjes Apeldoorn

Stimenz is een non-profit organisatie voor sociaal werk actief in Apeldoorn en de Veluwe. Stimenz gaat voor een verbonden samenleving waarin iedereen meedoet en erbij hoort. Dit doen wij met 180 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers onder het motto: Iedereen telt mee!


Maatjes Apeldoorn bemiddelt en begeleidt het contact tussen vrijwilligers (maatjes) en deelnemers in de gemeente Apeldoorn. Het maatje is er om de deelnemer te ondersteunen en waar nodig te stimuleren/activeren. Als maatje onderneem je activiteiten met de deelnemer om anderen te ontmoeten, de Nederlandse taal te verbeteren, het netwerk van de deelnemer uit te breiden en bied je ondersteuning bij belangrijke veranderingen in het leven. Maatjes Apeldoorn is een samenwerking tussen Stimenz en de Kap.

Wat ga je zoal doen? 

 • Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers (maatjes), deelnemers en verwijzers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kennismaking en selectie van deelnemers en vrijwilligers.
 • Je zet je in voor werving en PR om Maatjes Apeldoorn nog meer op de kaart te zetten.
 • Je werkt nauw samen met de Kap, onder andere op het gebied van beleid, werving en deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers van Maatjes Apeldoorn.
 • Je begeleidt en ondersteunt de vrijwillige coördinatoren van Maatjes Apeldoorn.
 • Je neemt deel aan samenwerkingsverbanden met netwerkpartners.
 • Je draagt zorg voor het tijdig registreren en beschikbaar hebben van de verantwoordingsgegevens en de rapportage.
I Stock 1056085380

Wie ben jij?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een relevant diploma, bij voorkeur van de opleiding Social Work.
 • Je beschikt over een coöperatieve, ondernemende, zelfstandige houding.
 • Je kunt vrijwilligers en deelnemers motiveren en weet het beste in hen naar boven te halen.
 • Je hebt ervaring in het omgaan met verschillende doelgroepen en netwerkpartners.
 • Je hebt ervaring in het werken met deelnemers met een diverse (culturele) achtergrond.
 • Je bent thuis in PR, communicatie en sociale media.

Dit bieden wij

Stimenz valt onder de cao Sociaal Werk. We bieden jou in aanvang een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Jouw salaris valt in functieschaal 8 (deze loopt van € 2.867,- tot € 4.086,- op basis van een   36-urige werkweek) en wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. Bovendien krijg je een individueel keuzebudget waarin, naast vakantiegeld, ook een eindejaarsuitkering van 8,3% van je salaris zit. Omdat Stimenz jouw ontwikkeling belangrijk vindt, bieden wij naast de goede primaire arbeidsvoorwaarden een loopbaanbudget en is er ruimte om je te oriënteren en ontwikkelen in het brede sociaal werk domein. De werktijden worden in overleg vastgesteld.

Enthousiast?

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jiska van Sijll (Coördinator Maatjes Apeldoorn) via telefoonnummer 06 25009726. Lijkt deze functie op jouw lijf geschreven? Dan zien wij jouw reactie (in de vorm van cv en motivatiebrief) graag tegemoet, onder vermelding van vacaturenummer 202312 via sollicitatie@stimenz.nl. Solliciteren kan t/m 2 april. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 april a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer nu! Stuur ons je cv en motiviatie