Naar hoofdcontent

Vacature Sociaal Raadsman/-vrouw

Stimenz is een non-profit organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. Stimenz gaat voor een verbonden samenleving waarin iedereen meedoet en erbij hoort. Dit doen wij met 180 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers en actieve burgers. Dit onder het motto: Iedereen telt mee!! Het werkgebied van Stimenz omvat de gemeente Apeldoorn en andere gemeenten in Gelderland.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Sociaal Raadsman/-vrouw
(affiniteit met Sociaal Werk)

24-32 uur per week met als standplaats Apeldoorn

Wat ga je doen?

In persoonlijk contact met kwetsbare burgers bied je zicht op hun rechten, mogelijkheden en kansen. Tijdens de spreekuren, die je op diverse locaties houdt, geef je advies en informatie op sociaal-juridisch terrein aan burgers die moeite hebben hun eigen belangen te behartigen of de juiste weg te vinden. Waarbij je niet alleen de vraag achter de vraag weet te achterhalen, maar ook aansluit bij de mate van zelfredzaamheid van de burger. Daarnaast werk je samen met professionals van onze- maar ook andere organisaties en vrijwilligers.

Daarnaast zul je je ook in het sociale werk begeven. Je zult meedraaien in buurten en wijken om outreachend te werken aan community building met de focus op armoede bestrijding.
Barneveld budgetchecks Istock

Dit heb jij?

  • Relevante afgeronde HBO-opleiding (bij voorkeur Sociaal-Juridische Dienstverlening of Social Work)
  • Werkervaring als Sociaal Raadsman/-vrouw is een pre
  • Kennis en ervaring met budgetbewaking en financiën
  • Recente kennis over wet- en regelgeving op een breed maatschappelijk terrein en de relaties hiertussen.

Dit bieden wij

Omdat het op basis is van extra inzet op armoedebestrijding krijg je een contract voor twaalf maanden. Stimenz valt onder de cao Sociaal Werk. Het salaris valt in functieschaal 8 (deze loopt van € 2.712 tot € 3.864) en hangt onder andere af van je ervaring. Daarnaast heb je de beschikking over een keuzebudget en loopbaanbudget. Je krijgt niet alleen salaris, we vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Daarom krijg jij ruimte voor scholing en intervisie. Samen met je team kan je bepalen welke dagen je werkt.

Nieuwsgierig geworden naar de functie van coördinator?

Wil je meer informatie? Bel dan met Marije Beekman, Sociaal Raadsvrouw, via ons algemene telefoonnummer 088-7846464.

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief met cv onder vermelding van vacaturenummer 2021019-26 via sollicitatie@stimenz.nl.

Solliciteren kan tot de vacature vervuld is, wacht dus niet te lang met het insturen van je motivatie.

Deze vacature wordt opengesteld voor interne en externe kandidaten, eigen medewerkers krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageer nu! Stuur ons je cv en motiviatie