Naar hoofdcontent

Vacature Sociaal Werker - Jeugd / Outreachend Hulpverlener

Wij zoeken per 15 maart a.s. een enthousiaste

Sociaal Werker - Jeugd / Outreachend hulpverlener

32 tot 36 uur per week, standplaats Apeldoorn

Wat ga je doen?

Als hulpverlener bij het Outreachend Team zet jij je in voor de Apeldoornse jeugd. Je richt je hierbij op hulpverlening en projecten in de nulde en eerste lijn. Je werkt in het OT-team, bestaande uit 3 collega’s vanuit onze locatie aan de Asselsestraat. Dit is tevens de inlooplocatie voor jeugd alsook een samenwerkingsplek voor professionals van Stimenz.

Als outreachend hulpverlener leg en onderhoud je contacten met jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot 23 jaar, op straat en in de buurt, die tot nu toe onzichtbaar zijn voor de hulpverlening. Het betreft risicojongeren waaronder dak- en thuislozen die op drie of meer leefgebieden problemen ervaren. Middels passende hulp en ondersteuning help jij deze jongeren weer de basis op de rit krijgen. Vaak zijn het jongeren met een hulpverleningsverleden. Een deel van het werk is om jongeren te motiveren en te begeleiden richting de juiste vorm van hulpverlening, hierbij ben je dan ook veel in contact met netwerkpartners. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de jongeren die zelfstandig gaan wonen. Je bent de hulpverlener die ze ondersteunt bij vragen over wonen, financiën, etc. Hiermee willen we voorkomen dat jongeren in verschillende maatwerktrajecten rollen en te veel verschillende hulpverleners krijgen.

I Stock 958883764 1

Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO-achtergrond, bij voorkeur HBO Social Work of een pedagogische opleiding;
  • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring met het (methodisch) werken met jongeren. Je bent bekend met deze bijzondere doelgroep, kan goed aansluiten bij hun belevingswereld en je bent in staat een vertrouwensband met deze jongeren aan te gaan;
  • Je bent in staat de sociale competenties van de jongeren te versterken en weet het netwerk te mobiliseren. Daarbij ben je een stevige gesprekspartner voor samenwerkingspartners.
  • Je bent in staat ernstige problematiek te signaleren, te analyseren en processen te begeleiden en de veiligheidsrisico’s van de jeugdige te beoordelen;
  • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, waar nodig ook in het weekend.

Wat bieden wij?

Stimenz valt onder de CAO Sociaal Werk. We bieden jou een jaarcontract met de intentie deze daarna voort te zetten voor langere tijd. Jouw salaris valt in functieschaal 8 (deze loopt van € 2.867 tot € 4.086 op basis van 36 uur) en wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. Bovendien krijg je een individueel keuzebudget, waar naast vakantiegeld ook een eindejaarsuitkering van 8,3% van je salaris zit. Omdat Stimenz jouw ontwikkeling belangrijk vindt bieden wij naast de goede primaire arbeidsvoorwaarden een loopbaanbudget en is er ruimte om je te oriënteren en ontwikkelen in het brede sociaal werk domein. De werktijden worden in overleg vastgesteld.

Enthousiast?

Wil je meer informatie? Bel dan gerust S. Doevendans (contractcoördinator) 06 22 94 60 88. Solliciteren? Graag ontvangen wij van jou een korte motivatie en je CV onder vermelding van vacaturenummer 202301 via sollicitatie@stimenz.nl. Solliciteren kan tot uiterlijk 1 februari 2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 februari 2023.

Deze vacature wordt opengesteld voor interne en externe kandidaten, eigen medewerkers krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Voor alle nieuwe medewerkers die bij Stimenz in dienst komen is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Wij vergoeden de kosten van deze aanvraag.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer nu! Stuur ons je cv en motiviatie