Naar hoofdcontent

Stimenz verlengt met trots haar Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

21-03-2024
Nieuws
I Stock 1363599342 kwaliteit

De afgelopen maanden heeft Stimenz hard gewerkt aan het opnieuw behalen van het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk. Onlangs hebben de auditgesprekken plaatsgevonden. De auditoren waren zeer positief over de vakbekwaamheid van de professionals van Stimenz : “ze zijn ervaren, vakbekwaam, kostenbewust en met toepassing van het ABCD gedachtegoed in de activiteiten. Ze dragen actief bij aan het versterken van de sociale basis.”

Bestuurder Greet Bouman is trots: “Ik ben trots op onze sociaal werkers. Ze werken vol passie voor de inwoners, werken constructief samen met diverse partners in ons werkgebied en ze weten elkaars expertise te benutten. Sociaal werkers maken iedere dag het verschil voor mensen die dit het hardst nodig hebben.

Iedereen telt mee

Stimenz is er voor alle mensen die op de een of ander manier een steuntje in de rug nodig hebben in hun dagelijks leven of juist graag hun talenten inzetten om anderen te ondersteunen als vrijwilliger. Omdat ze kwetsbaar zijn of omdat tijdelijk even wat steun kunnen gebruiken. Met onze 200 professionals en ruim 600 vrijwilligers ondersteunen we mensen, gezinnen en buurten.

Over het kwaliteitslabel

Met het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk laat een sociaalwerkorganisatie zien dat deze staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening: aan opdrachtgevers, samenwerkingspartners en bewoners.

Het label is ontwikkeld voor en door de branche, waarbij het vakmanschap van professionals centraal staat. Certificering voor het Kwaliteitslabel geeft inzicht, houdt organisaties alert op de bekwaamheid en prestaties van medewerkers en de organisatie, en geeft adviezen voor verbetering. Stimenz gaat graag aan de slag met de nuttige tips van de auditoren.