Naar hoofdcontent

Elburg

I Stock 1271550771

Algemeen Maatschappelijk Werk Elburg

Soms kom je er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, in je relatie of met de opvoeding van je kinderen worden je teveel. Stimenz biedt hulp en begeleiding aan mensen met problemen, vragen.

Samen met jou gaan we op zoek naar een manier waarop je het beste jouw vraag kunt oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om je vraag aan te pakken kijken we onder andere naar samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties. Samen bedenken we de oplossing die past bij jouw vraag. Je kunt je direct bij Stimenz melden. De hulpverlening is kosteloos en een doorverwijzing van een huisarts of andere hulpverleningsinstantie is niet nodig.

Sociaal Financieel Trefpunt Elburg

Het team maatschappelijk werk Stimenz Elburg werkt vanuit het Sociaal Financieel Trefpunt in het Huiken (Lange Wijden 33, Elburg). De openingstijden voor inloop zijn op:

  • woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur in ’t Huiken in Elburg (Lange Wijden 33).
  • donderdagmiddag van 15.00 – 16.00 uur in M.F.C. Aperloo op ’t Harde (Stadsweg 21).
  • vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur in ’t Huiken in Elburg (Lange Wijden 33) is er inloop voor mensen die hulp willen bij bijvoorbeeld lezen van brieven of hulp willen bij het invullen van (aanvraag)formulieren.

Telefonisch bereikbaar via 0525 682 211, maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 12.30 uur

E-mail: vraag@sociaaltrefpunt.nl

Sociaal raadslieden

Als sociaal juridisch dienstverleners zijn wij op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Wat we niet weten, dat zoeken we tot in de puntjes voor u uit. We geven informatie en advies en denken mee in oplossingen. Samen gaan we opzoek naar jouw rechten en plichten. Dit kunnen juridische rechten zijn, maar bijvoorbeeld ook op welke financiële voorzieningen je recht hebt. Naast het meedenken kunnen wij ook helpen door samen met jou een organisatie te bellen of we schrijven een brief of bezwaarschrift.

Neem voor informatie of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur via 088 784 6210.

Financieel Trefpunt

Bij het Financieel Spreekuur kunnen inwoners van gemeente Elburg iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur op open inloop terecht. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen, een uitkering, het invullen van een formulier of hulp bij het oplossen van schulden of andere financiële vraagstukken. Inwoners van Elburg kunnen hier met al hun vragen op financieel gebied terecht. Het trefpunt is een samenwerking tussen Humanitas, Schuldhulpmaatje, MEE, Plangroep, Stimenz, Sociaal Raadslieden Stimenz, Stichting Wiel, team Doe‘th en gemeente Elburg.

Financieel Trefpunt Elburg in ‘t Huiken (Lange Wijden 33a): iedere woensdagochtend van 10.00-12.00 uur open inloop
Financieel Trefpunt ’t Harde in MFC Aperloo (stadsweg 27): iedere donderdagmiddag van 15.00-16.30 uur open inloop