Naar hoofdcontent

Elburg

I Stock 1271550771

Bij Stimenz Elburg kunt u terecht voor:

  • Sociaal financieel Trefpunt Elburg
  • Algemeen Maatschappelijk Werk
  • Sociaal Raadslieden

We werken vanuit de locatie:
MCF ’t Huiken, Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg

Meer informatie over deze diensten, de spreekuren en bereikbaar vind je hieronder

Sociaal Financieel Trefpunt Elburg

Stimenz neemt deel aan het het Sociaal Financieel Trefpunt Elburg. Inwoners uit de gemeente Elburg, boven de 18 jaar, kunnen er terecht met vragen over welzijn, wonen, zorg en financiën. Je kunt er ook terecht met vragen over cliëntondersteuning en als het gaat om vragen over de buurt waarin je woont. We denken graag met je mee.

Het Sociaal Financieel Trefpunt is er niet alleen voor vragen op het sociale vlak, het is ook de vraagbaak voor (hulp)vragen op het gebied van geld en schulden. Mocht je aan het eind van de maand moeten puzzelen om rond te komen, een rekening krijgen die niet meteen betaald kan worden of heb je ongeopende post omdat je bang bent voor nog meer rekeningen, dan ben je met je vragen hierover aan het juiste adres. Vanuit het Sociaal Financieel Trefpunt denken we graag met u mee en kunt u informatie, advies en ondersteuning krijgen.

In het Sociaal Financieel Trefpunt zijn medewerkers van Stichting WIEL, MEE, Stimenz, de Sociaal Juridische Dienstverlening en de consulenten WMO en Participatie van de gemeente Elburg aanwezig. Het team wordt bijgestaan door geschoolde en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Je wordt ontvangen door een gastvrouw, waarna er gekeken wordt bij welke organisatie jouw vraag het beste past.

Het Sociaal Financieel Trefpunt is zonder afspraak toegankelijk op de volgende locaties en tijdstippen:

  • Op dinsdagmiddag van 15.00-17.00 uur in ’t Huiken Elburg
  • Op woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur in ’t Huiken Elburg
  • Op donderdagmiddag van 15.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Centrumplein 6, ’t Harde

Bereikbaarheid
Van maandag t/m vrijdag is het Sociaal Financieel Trefpunt telefonisch bereikbaar van 9.00 - 12.30 uur via 0525 68 22 11.

En per e-mail via vraag@sociaaltrefpunt.nl


Algemeen Maatschappelijk Werk Elburg

Soms kom je er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, in je relatie of met de opvoeding van je kinderen worden je teveel. Het maatschappelijk werk van Stimenz biedt hulp en begeleiding aan mensen met problemen, vragen.

Samen met jou gaan we op zoek naar een manier waarop je het beste jouw vraag kunt oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om je vraag aan te pakken kijken we onder andere naar samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties. Samen bedenken we de oplossing die past bij jouw vraag. Je kunt je direct bij Stimenz melden. De hulpverlening is kosteloos en een doorverwijzing van een huisarts of andere hulpverleningsinstantie is niet nodig. De maatschappelijk werkers van Stimenz zijn ook aanwezig in het Sociaal Financieel Trefpunt Elburg.

Sociaal raadslieden

Als sociaal juridisch dienstverleners zijn wij op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Wat we niet weten, dat zoeken we tot in de puntjes voor u uit. We geven informatie en advies en denken mee in oplossingen. Samen gaan we opzoek naar jouw rechten en plichten. Dit kunnen juridische rechten zijn, maar bijvoorbeeld ook op welke financiële voorzieningen je recht hebt. Naast het meedenken kunnen wij ook helpen door samen met jou een organisatie te bellen of we schrijven een brief of bezwaarschrift.

Neem voor informatie of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur via 088 784 6210.

De sociaal raadslieden zijn ook aanwezig in het Sociaal Financieel Trefpunt Elburg.

Team maatschappelijk werkers Stimenz Elburg