menu

Sociaal (maatschappelijk) werk in Putten

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk in Apeldoorn en op de Veluwe. In Putten zijn wij gevestigd in het MFC Strout (Brinkweg 91). Wij bieden hier algemeen maatschappelijk werk, onafhankelijke cliëntondersteuning, Steunpunt Financiën en Schulden en steun bij juridische vragen (sociaal raadslieden).

Algemeen maatschappelijk werk
Binnen Putten bieden wij algemeen maatschappelijk werk aan. Hier kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van: huwelijk en relatie, scheiding, opvoeding, spanning/stress, inkomen/schulden, huiselijk geweld, huisvesting, identiteit, assertiviteit, rouw/verliesverwerking en werk/school.

Vanuit het maatschappelijk werk hebben we verschillende manieren om u te ondersteunen, afhankelijk van uw vraag en uw situatie. Mogelijkheden zijn: een aantal persoonlijke gesprekken met een maatschappelijk werker, groepsgesprekken met mensen die in een zelfde situatie zitten als u of specifieke vaardigheidstrainingen (in een groep).

Onafhankelijke cliëntondersteuning
Inwoners van de gemeente Putten kunnen gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt met u mee. Bijvoorbeeld over de hulp die het beste bij uw situatie past en hoe u die kunt organiseren. De cliëntondersteuner kan u ook ondersteunen bij gesprekken en contacten met instanties, of bij het doorlezen en schrijven van brieven. De cliëntondersteuner is er voor u. De cliëntondersteuner is er ook voor de mensen in uw omgeving die u zoveel mogelijk helpen, maar soms ook hun vragen of twijfels hebben. Klik hier voor meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning in Putten.

Steunpunt Financiën en Schulden
Voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen, is er Steunpunt FenS. Steunpunt FenS is een samenwerking tussen Stimenz en Westerbeek en biedt hulp bij schulden en financiën, met onder andere advies, budgetbegeleiding en schulddienstverlening. Dit gebeurt in groepsverband, met mensen die soortgelijke problemen hebben als uzelf.

Wat kunt u verwachten?
Eerst meldt u zich aan voor Steunpunt FenS. Wanneer de groep mogelijk iets voor u is, neemt u deel aan een introductiebijeenkomst. Deze vindt plaats op een woensdag van 15.30 uur-17.00 uur. Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitleg over de groep en de voorwaarden om deel te nemen aan FenS.

Wanneer u besluit om door te gaan, volgen er drie themabijeenkomsten (dinsdag van 15:00-17:00 uur). De FenS-groep helpt u om uw financiële situatie inzichtelijk te maken en mogelijke oplossingen te vinden. De groep kan ook een voorbereiding zijn op de schulddienstverlening bij Westerbeek.

Deelname aan Steunpunt FenS is gratis. De FenS-bijeenkomsten vinden plaats aan de Wethouder Jansenlaan 76, 3844 DG in Harderwijk. Meer weten over FenS? Klik hier voor de folder.

Spreekuren voor hulp bij geld- en regelzaken
In Putten worden diverse (inloop)spreekuren gehouden. Hier kunt u terecht met vragen over uw administratie, het invullen van formulieren, belastingaanslagen, toeslagen, uitkeringen of juridische kwesties. Mogelijkheden zijn:

  1. Financieel Café: hier kunt u terecht voor bijv. het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier. Het Financieel Café wordt gehouden in in MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten):
    Elke woensdag van 09.30 – 10.30 uur vrije inloop en op afspraak tussen 10.30 – 12.00 uur. Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Noord-Veluwe, Stimenz en Stichting Welzijn Putten.
    U kunt hier de folder downloaden (klik hier voor een Arabische versie).

  2. Juridisch spreekuur, eens per twee weken op woensdagochtend (oneven weken) van 9:30-11:00. Dit spreekuur is een samenwerking tussen Stimenz en BBM Advocaten. Adres: MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten)

  3. Afspraak met een sociaal raadsman/-vrouw, eens per twee weken op woensdag (oneven weken) tussen 9:00 en 16:30. Adres: MFC Strout, Brinkstraat 91 in Putten.

Neem vooraf telefonisch contact op om een afspraak te maken. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30 en 12:30 uur.

Echtscheidingsspreekuur
U kunt ook een afspraak maken voor het echtscheidingsspreekuur, dat eens per twee weken op donderdagmiddag (even weken) tussen 16:00 en 17:00 plaatsvindt.

Hoe kunt u ons bereiken?
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur op telefoonnummer 088 - 784 64 64 of mailen via info.putten@stimenz.nl. Binnenlopen mag ook tijdens ons inloopspreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 tot 9:30 uur op ons kantoor in het MFC Strout (Brinkstraat 91 in Putten).