Naar hoofdcontent

Sociaal Raadslieden

Barneveld budgetchecks Istock

Je hebt er in het dagelijkse leven mee te maken: belastingaanslagen, toeslagen, uitkeringen, subsidies, wetten, regelingen, enzovoort. Soms gaat er wat fout en kom je er niet meer uit. Je kunt dan met je vragen terecht bij de sociaal raadslieden.

Spreekuur/telefonisch vragen stellen
Je kunt met al je vragen terecht in Apeldoorn, Elburg, Harderwijk, Putten, Oldebroek en Nunspeet. Om een afspraak te maken voor Elburg, Harderwijk, Putten, Oldebroek of Nunspeet kun je bellen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.00 - 12.00 uur via 088 784 64 64. Voor Apeldoorn kun je bellen op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 12.30 uur via 055 527 05 80.

Juridisch spreekuur

  • Apeldoorn: elke vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur op afspraak (in samenwerking met BBM-advocaten en Jansen Mulder Advocaten).
  • Harderwijk maandag in de even weken van 9.00 tot 10.00 uur op afspraak (sociaal raadsvrouw en BBM-advocaten), locatie Stimenz Harderwijk
  • Putten: woensdagochtend (oneven weken) op afspraak tussen 9.30-10.30 uur. (in samenwerking met BBM Advocaten) Locatie Stimenz, MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten)

Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Op de meeste vragen hebben de sociaal raadslieden een antwoord. We weten veel van wetten en regels en kunnen zo nodig opzoeken hoe het precies zit. Als we zelf geen oplossing kunnen vinden voor uw probleem, dan weten we bijna altijd wel een instantie waar u heen kunt. U kunt bij ons onder meer terecht voor:

  • het vinden van de weg in het doolhof van instellingen
  • het bemiddelen bij het maken van afspraken
  • uitleg over wetten en regels
  • hulp bij het opstellen van een bezwaarschrift of brief
  • hulp bij het invullen van formulieren
  • het doen van navraag bij instanties hoe uw zaken ervoor staan
  • het meedenken in het vinden van oplossingen voor jouw problemen met je werkgever, met de overheid en andere instanties, of over het huishouden

Teamviewer gebruiken
Het kan handig zijn als een sociaal raadsman of -vrouw met je meekijkt. Dat kan via Teamviewer, een systeem waarmee je hem/haar tijdelijk toegang geeft om online op uw pc of laptop mee te kijken. Deze persoon heeft alleen toegang zolang het gesprek duurt en zal jou vooraf aan het gesprek uitleggen hoe het werkt.

Je kunt erop rekenen dat wij vertrouwelijk omgaan met de gegevens die je deelt via Teamviewer en met alles wat je met ons bespreekt. Jouw gegevens worden niet gedeeld met anderen. En mocht dit nodig zijn om uw vraag op te lossen, dan doen wij dit alleen in overleg en met jouw toestemming.

Klik hier om teamviewer te starten.