menu

Voorst

Maatschappelijk werk, informatie en advies over financiën, ondersteuning bij schuldhulpverleningstrajecten en schoolmaatschappelijk werk

Soms komt u er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, uw relatie worden u teveel. Of met de opvoeding van uw kinderen loopt het niet goed. U wilt dat er iemand met u meedenkt om uw vraag zo goed mogelijk aan te kunnen pakken. Maar u weet niet met wie? Dan kunt u in de gemeente Voorst contact opnemen met een sociaal werker van Stimenz.

Samen op zoek naar een oplossing

Omdat elke vraag en elke mens uniek is gaan we samen met u op zoek naar op welke manier u het beste uw vraag kunt oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om uw vraag aan te pakken kijken we onder andere naar mogelijkheden van samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties. Samen bedenken we de oplossing die past bij uw vraag.

De hulpverlening

Tijdens het eerste overleg kijken we met u welke vragen u heeft, wat u zelf al geprobeerd heeft en wie in uw naaste omgeving u kan ondersteunen bij het oplossen van uw vraag. Mocht het nodig zijn dan leggen we contact met andere betrokkenen (uit uw omgeving of met organisaties) zodat we de krachten goed kunnen bundelen. Daarna bespreken we met elkaar welke mogelijkheden er zijn en hoe we dit gaan aanpakken. Ons uitgangspunt is en blijft dat we samen zoeken naar en werken aan een oplossing van uw vragen net zo lang als nodig is. Verder spreken we met u af hoe we contact met elkaar houden. Soms is het voldoende elkaar alleen telefonisch te spreken, maar het is natuurlijk ook mogelijk elkaar persoonlijk te spreken. Dit kan bij ons op kantoor, bij u thuis of in de buurt (bijvoorbeeld in een buurtcentrum of op een school). Voor ons is het belangrijk dat u geholpen bent en weer verder kunt.

Stimenz-team Voorst

Stimenz is werkzaam in de verschillende dorpskernen. De sociaal werkers bieden maatschappelijk werk, informatie en advies over financiën, ondersteuning bij schuldhulpverleningstrajecten en schoolmaatschappelijk werk. U kunt hier de folder het het Stimenz-team Voorst downloaden.

Er zijn vaste schoolmaatschappelijk werkers voor het basisonderwijs op de scholen: de Fliert scholen (De Kleine Wereld, De Oase en de Hietweide), OBS Wilp-Achterhoek, Ten Holtens Erve, de Bongerd, de Eben Haëzer, St. Antonius en de Zaaier; de Wingerd, de Martinus, de Sjaloom, de Wiekslag, de Hagewinde, St. Martinus en de Kopermolen. Daarnaast zijn er vaste schoolmaatschappelijk werkers voor het voortgezet onderwijs op het Veluws College en het Zone.college in Twello. U kunt hier de folder Schoolmaatschappelijk Werk in Voorst downloaden.

Werkgebied Voorst

Stimenz is werkzaam in de dorpskernen Bussloo, De Vecht, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek. 

Afspraak/meer informatie

Voor contact en/of een afspraak met een sociaal werker kunt u contact opnemen met de frontoffice van MN Voorst in het Kulturhus in Twello: 0571 74 51 11. In verband met het COVID-19 virus worden er voorlopig geen inloopspreekuren gehouden.

Maatschappelijk Netwerk Voorst (tel 0571-745111 / info@mnvoorst.nl). Meer informatie vindt u ook op de websites: www.cjgvoorst.nl www.mnvoorst.nl www.voorst.nl www.stimenz.nl/voorst

Actueel in Voorst

Financieel Advies Team actief met vroegsignalering schulden