Naar hoofdcontent

Voorst

I Stock 961431904

Sociaal werk in Voorst

Contact
Voor contact en/of een afspraak met een sociaal werker kun je contact opnemen met de frontoffice van Maatschappelijke Ondersteuning via : 0571 27 99 11 (keuzemenu, optie 1). U vindt ons in het Gemeentehuis Voorst (H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello).

Maatschappelijk werk, informatie en advies over financiën, ondersteuning bij schuldhulpverleningstrajecten en schoolmaatschappelijk werk

Soms kom je er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, uw relatie worden je teveel. Of met de opvoeding van je kinderen loopt het niet goed. Je wilt dat er iemand met je meedenkt om uw vraag zo goed mogelijk aan te kunnen pakken. Maar je weet niet met wie? Dan kun je in de gemeente Voorst contact opnemen met een sociaal werker van Stimenz.

Samen op zoek naar een oplossing
Omdat elke vraag en elke mens uniek is gaan we samen met je op zoek naar op welke manier je het beste je vraag kunt oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om je vraag aan te pakken kijken we onder andere naar mogelijkheden van samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties. Samen bedenken we de oplossing die past bij jouw vraag.

De hulpverlening
Tijdens het eerste overleg kijken we met je welke vragen je hebt, wat je zelf al geprobeerd hebt en wie in je naaste omgeving jou kan ondersteunen bij het oplossen van je vraag. Mocht het nodig zijn dan leggen we contact met andere betrokkenen (uit jouw omgeving of met organisaties) zodat we de krachten goed kunnen bundelen. Daarna bespreken we met elkaar welke mogelijkheden er zijn en hoe we dit gaan aanpakken. Ons uitgangspunt is en blijft dat we samen zoeken naar en werken aan een oplossing van jouw vragen net zo lang als nodig is. Verder spreken we met je af hoe we contact met elkaar houden. Soms is het voldoende elkaar alleen telefonisch te spreken, maar het is natuurlijk ook mogelijk elkaar persoonlijk te spreken. Dit kan bij ons op kantoor, bij je thuis of in de buurt (bijvoorbeeld in een buurtcentrum of op een school). Voor ons is het belangrijk dat je geholpen bent en weer verder kunt.

Stimenz-team Voorst

Stimenz is werkzaam in de verschillende dorpskernen. De sociaal werkers bieden maatschappelijk werk, informatie en advies over financiën, ondersteuning bij schuldhulpverleningstrajecten en schoolmaatschappelijk werk. Je kunt hier de folder van het Stimenz-team Voorst downloaden.

Er zijn vaste schoolmaatschappelijk werkers voor het basisonderwijs op de scholen: de Fliert scholen (De Kleine Wereld, De Oase en de Hietweide), OBS Wilp-Achterhoek, Ten Holtens Erve, de Bongerd, de Eben Haëzer, St. Antonius en de Zaaier; de Wingerd, de Martinus, de Sjaloom, de Wiekslag, de Hagewinde, St. Martinus en de Kopermolen. Daarnaast zijn er vaste schoolmaatschappelijk werkers voor het voortgezet onderwijs op het Veluws College en het Zone.college in Twello. Je kunt hier de folder Schoolmaatschappelijk Werk in Voorst downloaden.

Werkgebied Voorst

Stimenz is werkzaam in de dorpskernen Bussloo, De Vecht, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek.