menu
Outreachend Team

Outreachend Team

Apeldoorn

Het Outreachend Team is er voor dak-/thuisloze en risicojongeren.

Het Outreachend Team (OT) biedt individuele hulpverlening aan dak-/thuisloze en risicojongeren van 18 tot en met 23 jaar,  die op minstens drie leefgebieden problemen ervaren. Vaak hebben ze: 

  • geen eigen onderdak
  • geen inkomsten en/of financiële problemen
  • last van (lichte) psychische klachten
  • te kampen met problematisch middelengebruik
  • geen (gezond) sociaal netwerk 

Wat doet het Outreachend Team?

Het Outreachend Team reikt uit. Dat houdt in dat wij naar buiten gaan. Dus de straat op, naar plekken waar (dak- en thuisloze) jongeren zich vaak begeven: in buurtcentra, leegstaande panden, op straat of op andere openbare plekken in de stad. Daar leggen we contact met jongeren die zijn vastgelopen op drie of meerdere leefgebieden. Dit eerste contact vormt vaak de basis voor verdere hulp. Daarnaast komen we ook jongeren tegen die zichzelf aanmelden of door anderen worden aangemeld, denk hierbij ook aan organisaties en instanties. Met de jongeren gaan we in gesprek over de hulpvraag die ze hebben. Als die hulpvraag duidelijk is gaan we ze op weg helpen om de basis weer op de rit te krijgen. Dit kan betekenen dat we jongeren ondersteunen bij zaken zoals: een vaste woonplek, dagbesteding of assistentie bij het vinden van andere hulpverlening. Een dergelijk traject duurt ongeveer drie tot negen maanden.

 

Onze werkwijze.

Onze werkwijze onderscheidt zich door een praktische insteek bij de problemen die de jongeren ervaren.. Of een jongere een slaapplek heeft, dat is belangrijk. De jongeren die we spreken hebben vaak al een vorm van hulpverlening (gehad), waardoor ze vaak toe zijn aan praktische hulp. We zijn een ondersteunende kracht en staan naast de jongeren. We bieden ze hulp waar nodig maar stimuleren ze ook om in hun eigen kracht te staan.

 

Aanmelden via het aanmeldformulier Het Outreachend Team handelt op eigen initiatief, maar ook na tips van anderen. Het team werkt zonder indicatie. Jongeren kunnen ook rechtstreeks door een instantie bij het OT worden aangemeld. Dit kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

 

Outreachend Team Stimenz

Het Outreachend Team van Stimenz bestaat uit: Marco Betman, Lotte van Kampen en Stijn Nijhof. Het OT is te bereiken via:

 Locatie  Asselsestraat 65, Apeldoorn 
 Tel.  088 - 784 62 22
 E-mail  otapeldoorn@stimenz.nl
 Facebook  JongerenTeam.Apeldoorn

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de OT-medewerkers:

 Marco Betman

06 30 18 90 42

 Stijn Nijhof

 06 54 23 89 92

 Lotte de Wit

 06 23 13 45 58

 Rik van den Heuvel

 06 83 77 59 68

 

Aanmeldformulier
Outreachend Team (OT)

We hebben uw aanmelding ontvangen en streven ernaar om binnen 1 week contact te leggen met cliënt en/of verwijzer
 Gegevens jongere 

Leefgebieden (wat is er mis en kan er mis gaan)

Zorg / hulpverlening

Geef hieronder aan welke hulp- en dienstverleners tot nu toe bekend zijn bij het gezin.
Geef met een * aan welke hulpverleners en privéondersteuners op dit moment actief zijn.

voeg een zorg / hulpverlening formulier toe
 Bij verwijzing