Naar hoofdcontent

Ouder worden brengt ook vaak meer specifieke vragen met zich mee onder andere over inkomen, vervoer, lichamelijke beperkingen, zelfstandig blijven wonen, dagbesteding of eenzaamheid. We helpen bij dit soort vragen en geven advies over hoe je betrokken blijft bij de maatschappij.

Projecten en diensten

Seniorenvoorlichting

Voorlichting over regelingen, voorzieningen en diensten voor senioren.

Sociaal Werk

Voor sterke wijken, buurten en dorpen met meer onderling contact tussen inwoners.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Voor hulp bij o.a. vragen over werk, financiën, wonen, je relatie of opvoeding.

Sociaal Cultureel Werk

Blijf op de hoogte van inloopbijeenkomsten, cursussen en leuke activiteiten bij jou in de wijk.
I Stock 175447177

Seniorenvoorlichting

Seniorenvoorlichting wordt aangeboden aan alle ouderen (70+) in gemeente Apeldoorn. Veel ouderen zijn niet bekend met of vaardig in de regelingen en voorzieningen die er voor hen zijn. Tijdens een eenmalig, vooraf aangekondigd huisbezoek geven getrainde (oudere) vrijwilligers voorlichting over regelingen, voorzieningen en diensten. Desgewenst geven ze ook gerichte informatie en advies.

Sociaal werk

Sociaal werkers zetten zich in voor sterke wijken, buurten en dorpen. Ze brengen mensen met elkaar in contact en organiseren activiteiten en ondersteunen initiatieven waaraan iedereen mee kan doen. Mensen die in het dagelijkse leven een steuntje in de rug nodig hebben, worden geholpen zodat deze daarna zelfstandig of met een beetje hulp verder kunnen.

I Stock 1056085380
I Stock 1150346485 oudere mevrouw

Algemeen Maatschappelijk Werk

Soms kom je er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, je relatie of met de opvoeding van je kinderen worden je teveel. Je wilt dat er iemand met je meedenkt om jouw vraag zo goed mogelijk aan te kunnen pakken. Maar je weet niet met wie. Dan kunt je contact opnemen met Stimenz. Omdat elk mens uniek is gaan we samen met jou op zoek naar hoe we jouw vraag het best kunnen oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om jouw vraag aan te pakken kijken we onder andere naar samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties.

Sociaal cultureel werk

Wil je weten wat er te doen is in jouw wijk? Ben je op zoek naar leuke activiteiten. Wil je je inzetten voor de buurt en een steentje bijdragen? Neem dan contact op met de sociaal cultureel werkers in uw buurt. Ze zijn actief binnen de ontmoetingsplekken in de wijk, waar ze inloopbijeenkomsten, cursussen en wijkactiviteiten organiseren. Zo kunnen buurt- en wijkgenoten laagdrempelig met elkaar in contact komen.

I Stock 1178857901

Wij helpen je graag verder. Bel of mail om je vraag te stellen of een afspraak te maken.

I Stock 1224838022
Medewerker Stimenz