Naar hoofdcontent

Harderwijk

I Stock 1126600302

In Harderwijk biedt Stimenz maatschappelijk werk en sociaal juridische ondersteuning. Wij zijn gevestigd in MFC De Roef in Harderwijk.

Contactgegevens
Website: www.stimenz.nl/harderwijk
Algemene
mail: info.harderwijk@stimenz.nl
Telefoonnummer
: 088 - 784 64 64
Adres
: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, 3844 HT Harderwijk

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur. Je wordt binnen twee dagen teruggebeld of mail naar emailadres: info.harderwijk@stimenz.nl

Inloopspreekuren: dinsdag van 09.00-10.00 uur en donderdag van 13.00-14.00 uur

Tijdens de vakantieperiode (13 juli t/m 25 augustus) is er geen inloopspreekuur op dinsdag.

Algemeen maatschappelijk werk

Bij het algemeen maatschappelijk werk van Stimenz kun je terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van:

 • huwelijk en relatie,
 • scheiding,
 • spanning/stress,
 • inkomen/schulden,
 • huiselijk geweld,
 • identiteit,
 • assertiviteit,
 • rouw/verliesverwerking
 • werk/school.

Samen met jou kijken we welke hulp en/of ondersteuning het best bij jou past. Het kan zijn dat wij persoonlijk met je in gesprek gaan, dat wij groepsgesprekken aanbieden met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij of dat je mee doet aan een specifieke vaardigheidstraining (in een groep). Zo biedt Stimenz Harderwijk een assertiviteitstraining voor volwassenen. Nee zeggen, heb je daar moeite mee? De training assertiviteit is bedoeld voor mensen die in de omgang met anderen onvoldoende voor zichzelf kunnen opkomen. Lees hier de info.

Individueel ondersteuningstraject

Inwoners van Harderwijk met financiële vragen, betalingsachterstanden of schulden kunnen contact opnemen met het maatschappelijk werk van Stimenz in Harderwijk voor een individueel ondersteuningstraject.

Naast individuele trajecten met maatschappelijk werkers is er ook een samenwerkingsverband in het Financieel Trefpunt tussen Stimenz, Plangroep Westerbeek, MEE Veluwe, ZorgDat en Humanitas.
Ook biedt Stimenz outreachend hulp vanuit het project Vroegsignalering betalingsachterstanden. Dit doen wij in samenwerking met ZorgDat.
Voor meer informatie: Steunpunt Financiën en Schulden (FenS)

Sociaal raadslieden

Als sociaal juridisch dienstverleners zijn wij op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Wat we niet weten, dat zoeken we tot in de puntjes voor je uit. We geven informatie en advies en denken mee in oplossingen. Samen gaan we op zoek naar jouw rechten en plichten. Dit kunnen juridische rechten zijn, maar bijvoorbeeld ook op welke financiële voorzieningen je recht hebt. Naast het meedenken kunnen wij ook helpen door samen met jou een organisatie te bellen of we schrijven een brief of bezwaarschrift.

Je kunt bij ons onder meer terecht voor:

 • Toeslagen
 • Uitkeringen
 • Scheiding en alimentatie
 • Verblijfsvergunning
 • Huurrecht
 • Arbeidsrecht, ontslag en ziekte

Neem voor informatie of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur via 088 784 6210.

In samenwerking met BBM Advocaten is er maandag in de even weken een gratis juridisch spreekuur met de sociaal raadsvrouw van 9.00 tot 10.00 uur. Let op!: In verband met de coronamaatregelen is het juridisch inloopspreekuur alleen op afspraak. Maak hiervoor een afspraak via het algemene telefoonnummer 088 - 784 64 64.

Financieel Trefpunt

Het Financieel Trefpunt is een plek waar verschillende maatschappelijke organisaties samen aanwezig zijn om jou te helpen met vragen rondom je financiën. Je kunt iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij De Roef, Middelste Wei 2-4.

Bij het trefpunt kun je terecht als je:

 • Vragen hebt over brieven van bijvoorbeeld de verzekering
 • Hulp nodig hebt bij het aanvragen van een regeling of toeslag
 • Moeite hebt om rond te komen of achterloopt met betalingen
 • Veel ongeopende post hebt en niet meer weet wat je ermee moet
 • Andere vragen hebt die met geldzaken te maken hebben

Kunt je niet tijdens het inloopspreekuur? Neem dan contact met ons op via 0341-434656 of financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl. Dan kijken we samen naar een oplossing. Binnen het Financieel Trefpunt word je geholpen door iemand van Stimenz, Zorgdat, Humanitas, Plangroep of MEE Samen.


Team Vroeg-er-op-af, Vroegsignalering

Vanaf januari 2021 is het team Vroeg-er-op-af gestart in het kader van vroegsignalering bij betalingsachterstand. Dit is een project vanuit de gemeente Harderwijk in samenwerking met Ermelo en Zeewolde. Verschillende (landelijke) organisaties hebben een convenant ondertekend waarin ze afspreken om samen te werken als het gaat om betalingsachterstanden. De gemeenten vinden het belangrijk om op tijd te signaleren of mensen problemen hebben en hulp aan te bieden. Praten over je geldzorgen is een eerste stap naar een oplossing. Want de ervaring is dat mensen die schulden hebben, gemiddeld vijf jaar wachten met het zoeken van hulp. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag in die vijf jaar, ruim tien keer zo hoog.
Inwoners waarvan betalingsachterstanden worden gemeld in dit systeem worden bezocht of ontvangen een mail of brief met contactgegevens.

Hulp voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

De gemeente Harderwijk heeft een Steunpunt voor Herstel Toeslagen affaire ingesteld en heeft dit belegd bij Stimenz. Er kan hulp en ondersteuning worden geboden die nodig is op het gebied van wonen, schulden, inkomen en zorg. Gedupeerde ouders kunnen ook zelf contact opnemen met Stimenz voor hulp bij het op orde krijgen van hun leven. Gedupeerde ouders kunnen bellen met 088 - 784 64 64 of mailen naar steunpunttoeslagenherstelharderwijk@stimenz.nl

(Zie ook voor meer info: Gemeente Harderwijk biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslag - Harderwijksezaken.nl)