Naar hoofdcontent

Jongeren Informatie Punt

Contact:
Het JIP aan de Asselsestraat 65 is elke werkdag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Kom vooral langs! Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram!

Locatie: Asselsestraat 65, Apeldoorn

Tel: 088 784 62 22

E-mail: jipapeldoorn@stimenz.nl

Instagram: jipapeldoorn

Facebook: JIP Apeldoorn

Download hier de flyer JIP

Locatie: Asselsestraat 65, Apeldoorn
Elke werkdag tussen 13:00 en 17:00 uur ben je van harte welkom met welke vraag dan ook. Er is dan een JIP-medewerker aanwezig die naar je luistert en vertrouwelijk met je vragen om gaat. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt gewoon binnen komen lopen en er zitten geen kosten verbonden aan de dienstverlening.

Wat doet het JIP precies?
Laten we voorop stellen dat je niet de enige bent die ooit een keer om hulp heeft gevraagd of om hulp wil gaan vragen. We vinden het belangrijk om je inzicht te geven in het aantal jongeren die bij ons binnen lopen zodat je weet dat echt iedereen welkom is en we echt niet meer op kijken van ingewikkelde vragen! Op de factsheet van 2018 en 2019 kun je zien dat er onwijs veel jongeren je zijn voorgegaan en de stap durfde zetten om hun vraag te stellen. Hartstikke gaaf!

We bieden informatie, advies en ondersteuning over allerlei onderwerpen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Financiën
  • Huisvesting
  • Verslaving
  • Relaties
  • Gezondheid
  • Seksualiteit
  • School

Naast het geven van informatie en advies kun je bij het JIP ook terecht voor:

Bemiddeling
Sommige jongeren ervaren een drempel om contact op te nemen met instanties. Een JIP-medewerker kan hierbij ondersteunen.

Praktische ondersteuning
Jongeren kunnen bij het JIP terecht wanneer ze moeite hebben om formulieren in te vullen. Er zijn ook collega’s van het project StimenzWerkt aanwezig die jou kunnen ondersteunen bij het vinden van een baan of stageplek en je meehelpen met het maken van een C.V. en sollicitatiebrief.

Belangenbehartiging
Medewerkers van het JIP komen op voor de belangen van jongeren. Wanneer bepaalde regelingen niet blijken te werken of nadelig zijn voor jongeren, zal het JIP zich inzetten om dit onder de aandacht te brengen.

Preventie- en voorlichtingsactiviteiten
Het JIP verzorgt voorlichtingen en gastlessen op maat aan scholen, jongerengroepen of ouders. Dit kan bijvoorbeeld gaan over financiën, 18 worden, social media e.d. Er zijn geen kosten verbonden aan deze voorlichtingen in Apeldoorn. Daarnaast is het JIP aangesloten bij de ketenaanpak Loverboys – Jeugdprostitutie en geeft zodoende voorlichting over loverboys en sexting op scholen in Noord- en Oost- Gelderland samen met alle betrokken partijen in deze ketenaanpak.

Dienstverlening
Jongeren kunnen bij het JIP gebruik maken van een computer,printer, kopieerapparaat. Ook is er ruimte om zakelijke telefoontjes te plegen.

Het kan zijn dat je meer ondersteuning nodig hebt dan het JIP kan bieden. In dat geval kijken we samen met je naar plekken waar wel de juiste hulp geboden kan worden. We proberen je hierin zo goed mogelijk te adviseren zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. Als er dan een passend aanbod is verwijzen we je door en gaan, waar nodig, met je mee naar een intake of kennismaking.

Voor wie?
Het JIP is er voor Apeldoornse jongeren van 12 tot 27 jaar. Daarnaast zijn ouders, verzorgers, familieleden, verwijzers of docenten natuurlijk ook van harte welkom voor consultatie en overleg. We denken graag mee met de betrokkenen die om de jongeren heen staan.

Online info
Op het JIP hebben we super veel folders en informatiemateriaal die we je graag meegeven, maar tegenwoordig gaat bijna alles digitaal! Dus om het je wat makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou wat informatie online gezet zodat je vanuit huis misschien al wel antwoord kan krijgen op de vragen die je hebt.