menu

Steunpunt FenS (Financiën en Schulden)

Harderwijk

U kunt in Harderwijk ondersteuning krijgen bij verschillende problemen zoals schulden, relatieproblemen, inkomensvragen en lichte psychische of psychosociale problemen. U kunt zich melden via het inloopspreekuur of u telefonisch aanmelden.

In alle gevallen stellen we vragen en kijken we samen met u en zo mogelijk in samenwerking met lotgenoten, kennissen, vrienden of familie hoe u de problemen kunt oplossen dan wel er anders mee om kunt gaan. U hoeft het niet alleen te doen en met alles wat Stimenz biedt is samenwerking belangrijk. 
Bij (problematische) schulden biedt Stimenz het steunpunt FenS (Financiën en Schulden) dat de toegang vormt voor de schuldhulpverlening bij Westerbeek COD BV. Zij verzorgen het schuldsaneringstraject.

Meer informatie
Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij een van de maatschappelijk werkers van Stimenz Harderwijk, telefoonnummer 088 784 64 64. Ook kunt u langskomen tijdens het inloopspreekuur: op dinsdag 9:00-10:00 en donderdag 13:00-14:00 uur. Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt u gevraagd van te voren te bellen via het algemene nummer voor een afspraak voor het spreekuur. Het adres is Houtkamp 33 (Wijkcentrum Stad), 3841 XC Harderwijk.

Financieel Trefpunt
Bij het Financieel Trefpunt kunt u iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht voor bijv. het aanvragen van toeslagen, een uitkering, het invullen van een formulier of hulp bij het oplossen van schulden. Het Financieel trefpunt is een samenwerking van Stimenz met Plangroep Westerbeek, Mee Veluwe en de vrijwilligers van ZorgDat en Humanitas. 
U kunt zonder afspraak langskomen tijdens het inloopspreekuur of bellen met ZorgDat voor vragen voor het financieel trefpunt. ZorgDat is telefonisch bereikbaar op 0341-434656 en per mail op financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl. Het adres is Houtkamp 33 (Wijkcentrum Stad), 3841 XC Harderwijk.

Team Vroeg-er-op-af, Vroegsignalering
Vanaf januari 2021 is het team Vroeg-er-op-af gestart in het kader van vroegsignalering bij betalingsachterstand. 
Dit is een project vanuit de gemeente Harderwijk in samenwerking met Ermelo en Zeewolde. Verschillende (landelijke) organisaties hebben een convenant ondertekend waarin ze afspreken om samen te werken als het gaat om betalingsachterstanden. De gemeenten vinden het belangrijk om op tijd te signaleren of mensen problemen hebben en hulp aan te bieden. Praten over je geldzorgen is een eerste stap naar een oplossing. Want de ervaring is dat mensen die schulden hebben, gemiddeld vijf jaar wachten met het zoeken van hulp. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag in die vijf jaar, ruim tien keer zo hoog.
Inwoners waarvan betalingsachterstanden worden gemeld in dit systeem worden bezocht door een maatschappelijk werker van Stimenz Harderwijk en een vrijwilliger thuisadministratie van ZorgDat. Of ze ontvangen een mail of brief met contactgegevens.

Hulp voor gedupeerden kinderopvangtoeslag
De gemeente Harderwijk heeft een Steunpunt voor Herstel Toeslagen affaire ingesteld en heeft dit belegd bij Stimenz. Er kan hulp en ondersteuning worden geboden die nodig is op het gebied van wonen, schulden, inkomen en zorg. Gedupeerde ouders kunnen ook zelf contact opnemen met Stimenz voor hulp bij het op orde krijgen van hun leven. Gedupeerde ouders kunnen bellen met 088 - 784 64 64 of mailen naar a.vandersluijs@stimenz.nl. (Zie  ook voor meer info: Gemeente Harderwijk biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslag - Harderwijksezaken.nl)