Naar hoofdcontent

Welkom op het jongerendeel van Stimenz. Stimenz zet zich ook in voor jou! Hieronder vind je informatie over wat we voor jongeren doen. Zoek je bijvoorbeeld hulp bij het vinden van werk, het op orde krijgen van je financiën, of wil je je zelfvertrouwen vergroten? Of zou je willen meedoen met een sportieve activiteit zoals straat- en zaalvoetbal? Ook de openingstijden van de jongerencentra en onze jongerenwerkers zijn hier te vinden.

Projecten en diensten

Heb je een vraag en weet je niet waar je met jouw vraag terecht kunt? Vraag het een medewerker van het JIP en zij helpen je graag verder!

I Stock 1184224084 yourcube

JIP

Ben je tussen de 12 en 27 jaar en woon je in Apeldoorn? Dan zit je hier goed! Bij het JIP begrijpen we dat er heel veel op jongeren af komt. Je moet voortdurend keuzes maken. Soms is de beslissing makkelijk, een andere keer is het fijn om meer informatie of wat hulp te krijgen. Zoek je iemand die even met je mee kan kijken of je adviseert over dingen die je bezighouden? Kom dan gauw langs!

StimenzWerkt

StimenzWerkt ondersteunt jongeren van 18 t/m 27 jaar bij het vinden van een baan, studie, dagbesteding of stageplek. Samen met jou kijken wij naar wat jij nodig hebt om jouw doelen te behalen. StimenzWerkt kan jou hierin begeleiden en motiveren. Zou je dit fijn vinden, loop dan gerust binnen bij StimenzWerkt. Wij zijn er om jou op weg te helpen.

I Stock 1009581216 1
I Stock 174945029

Hfftig

Hfftig is er voor Apeldoornse jongeren van 13-23 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hfftig koppelt jongeren aan een vrijwillige coach waarna er samen wordt gewerkt aan de doelen die vooraf zijn gesteld. Denk daarbij aan doelen op het gebied van planning voor school, het toewerken naar zelfstandigheid en zelfstandig wonen, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en noem maar op. Iedere jongere, die samen met een coach aan zijn/haar doelen wil werken, kan zich aanmelden bij Hfftig.

Outreachend Team

Het Outreachend Team (OT) biedt individuele hulpverlening aan dak-/thuisloze en risicojongeren van 18 tot en met 23 jaar, die op minstens drie leefgebieden problemen ervaren.

  • geen eigen onderdak
  • geen inkomsten en/of financiële problemen
  • last van (lichte) psychische klachten
  • te kampen met problematisch middelengebruik
  • geen (gezond) sociaal netwerk
I Stock 504827030 voor flyer OT
I Stock 958883764 1

Eigen Plek

Met behulp van het project Eigen Plek leren jongeren om zelfstandig vorm te geven aan hun leven. Ze leren praktische zaken om voor zichzelf te zorgen, zoals koken, wassen en andere huishoudelijke taken. De jongeren wonen niet geheel zelfstandig, maar samen met een hoofdbewoner en twee andere jongeren. Alle jongeren hebben daarbij coaching van een vrijwillige coach, op deze manier kun je nog altijd ergens terecht met een (hulp)vraag. Jongeren mogen één jaar binnen het project blijven wonen en worden gaandeweg begeleid bij het zoeken naar een passende vervolgstap.

Door de hulp van het JIP heb ik eindelijk mijn financiën op orde!
7777
Serena

Veelgestelde vragen

Geen paniek, het valt allemaal wel mee. Sluit vooral je zorgverzekering af en vraag toeslag aan, dat is het belangrijkste. Op onze factsheet op de JIP-pagina staat alles verder overzichtelijk uitgelegd. Hopelijk kun je daarmee aan de slag. Lukt het niet, neem dan gerust contact op met het JIP.
Ben je voltijd MBO student, dan heb je sowieso recht op studiefinanciering. De hoogte van dit bedrag is van de situatie afhankelijk. Check onze factsheet op de pagina van het JIP voor meer informatie. Kom je er alleen niet uit, dan helpen we je ook graag verder op het JIP om dit samen met jou te regelen.
Tsja, het valt tegenwoordig niet mee om een leuke kamer, appartement of woning te vinden! Schrijf je vooral zo snel mogelijk in bij woonkeus-stedendriehoek voor de huurwoningen in onze regio en houdt Kamernet in de gaten voor een leuke studentenwoning. Wees je er van bewust dat de kosten kunnen oplopen dus maak eerst een begroting van wat je uit kunt geven. Heb je hier moeite mee? Dan helpen wij je een handje op weg! Op de JIP-pagina kun je ook een factsheet vinden met meer informatie over op kamers gaan.
We kunnen ons voorstellen dat je heel vaak een brief op de deurmat krijgt die je lastig vindt. Soms helpt het om er samen even naar te kijken. Je bent van harte welkom bij het JIP, zodat we het jou wat makkelijker kunnen maken.
In meerdere wijken in Apeldoorn bevinden zich jongerencentra. Neem contact op met de jongerenwerker uit jouw wijk om informatie te krijgen over de meest actuele activiteiten.
Ben je tussen de 18 en 23 jaar en heb je geen dak meer boven je hoofd, dan kan je contact opnemen met het Outreachend Team. ben je boven de 23 jaar, neem dan contact op met het dak- en thuislozen loket van de gemeente Apeldoorn.
StimenzWerkt helpt jou graag bij het vinden van een stage of bijbaan. Hier kunnen ze je helpen met het maken van een CV en een goede motivatiebrief en wie weet heb jij binnen no-time een leuke plek gevonden!